Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Android Oreo pre Samsung Galaxy S8 sa už testuje. Kedy môžete očakávať...

Android Oreo pre Samsung Galaxy S8 sa už testuje. Kedy môžete očakávať aktualizáciu?

3
galaxy S8

O tom, či Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+ dostanú aktualizáciu na Android Oreo nemusíme diskutovať. Aktualizácia na najnovšiu verziu systému je istotou. Otázne je iba obdobie uvoľnenia. 

Zdá sa, že na aktualizáciu nebudete musieť dlho čakať. Samsung Galaxy S8 s operačným systémom Android Oreo na palube sa už objavil vo výpise testovacieho štandardu Geekbench.

Výkonnostný rozdiel v kontraste s verziou Android Nougat nie je veľký, čo je však v poriadku. Nové verzie operačného systému Android nezvyknú drasticky meniť výkonnostné pomery.

Vzhľadom na relevantné bodové výsledky sa dá predpokladať, že testovanie prebehlo pod finálnou, resp. dostatočne stabilnou podobou novej verzie softvéru. Jej uvoľneniu tak veľa prekážok v ceste stáť nemusí.

aktualizacia

Dúfame, že tento rok bude Samsung svižnejší. Ak sa obzrieme za predošlou generáciou Galaxy S7, tá začala získavať aktualizáciu na Android Nougat v priebehu januára 2017. Vtedy išlo o malú vzorku a aktualizácia sa začala prudšie šíriť o pár týždňov neskôr. Na Slovensko dorazila koncom februára poprípade začiatkom marca.

Samsung by mal stihnúť doručiť aktualizačný balíček pre Galaxy S8 ešte v tomto roku.

Mimochodom, aj spomínaný Galaxy S7 dostane aktualizáciu na OS Android Oreo. V tomto prípade sa ale musíte obrniť väčšou trpezlivosťou. Prednosť dostanú novšie modely výrobcu.