Úvod Výrobcovia Asus ASUS v novom ZenUI 4.0 spraví radikálnu zmenu, ktorou poteší mnohých záujemcov

ASUS v novom ZenUI 4.0 spraví radikálnu zmenu, ktorou poteší mnohých záujemcov

0
zen UI

Prostredie ZenUI, ktorým sú vybavené smartfóny a tablety výrobcu ASUS, zrovna nepatrí k tým najobľúbenejším a najlepším prostrediam. Nemáme ani tak namysli dizajn, na ktorý sa predsa len každý pozerá subjektívnejším pohľadom. 

Tŕňom v oku je množstvo predinštalovaných aplikácií, slabšia optimalizácia či celkový výkon prostredia. Sme nesmierne radi, že ASUS tieto nedokonalosti zobral na vedomie, čoho dôkazom je nové ZenUI 4.0.

Jeho presnú podobu nepoznáme. Vieme ale, že bude vychádzať z ešte oficiálne nepredstavenej verzie OS Android 8.0 O. Aktualizáciu na Android O obdržia zariadenia zo ZenFone 4 a ZenFone 3 línie.

ZenUI vo verzii 3.5 obsahovalo približne 35 predinštalovaných aplikácií výrobcom. Sami uznáte, že to je dosť. V ZenUI 4.0 nájdeme iba 13 aplikácií, ktoré doň dosadí výrobca. Pripočítame ešte Facebook, Messenger a Instagram.

zenui 4.0

Tieto tri appky sa dajú odpustiť, keďže by si ich drvivá väčšina užívateľov aj tak nainštalovala. Vítaná je taktiež vylepšená rýchlosť prostredia, resp. používanie nainštalovaných aplikácií. Pracovať by sme s nimi mali o viac ako tretinu rýchlejšie.

Ak používate v jednej sociálnej sieti alebo v komunikačnej aplikácii viac ako jeden účet, ZenUI 4.0 vám vyhovie. Funkcia Twin Apps vám umožní používať dva rôzne účty napríklad na Facebooku v rámci jedného zariadenia.

Výrobca zatiaľ nezverejnil presnejší aktualizačný harmonogram. Je ale viac ako isté, že sa časť aktualizácií rozšíri ešte v tomto roku. Staršie modely by mohli prísť na rad v priebehu prvej polovice budúceho roka.