Úvod Zariadenia YotaPhone 3: Ruský smartfón s dvoma displejmi na prvých záberoch!

YotaPhone 3: Ruský smartfón s dvoma displejmi na prvých záberoch!

2
yotaphone 3

Ruský YotaPhone je jeden z najzaujímavejších smartfónov na trhu. Na jeho novú verziu sa však čaká poriadne dlho. Konečne však máme k dispozícii prvé zábery z chystanej, v poradí už tretej, verzie.

Podľa dostupných informácií sa zariadenie bude volať „Yota 3“. Telefón bude disponovať displejom s minimálnymi bočnými a hornými rámikmi. Chýbať nebude ani snímač odtlačkov prstov. Zaujímavé je, že v dobe duálnych zadných fotoaparátov sa tvorcovia (aspoň podľa vizualizácii) rozhodli zvoliť len jeden zadný snímač.

Hlavným lákadlom YotaPhonu je prirodzene jeho zadný e-ink displej, ktorý ponesie vlastné kapacitné tlačidlá. Sekundárny displej je schopný zobraziť akékoľvek informácie, akurát len v čiernobielom prevedení.

Čo sa špecifikácií týka, tešiť sa môžeme na 5,5-palcový Full HD (1 920 x 1 080) displej a 5,2-palcový e-ink displej s HD (1 280 x 720) rozlíšením. Telefón bude poháňať procesor Snapdragon 626, 4 GB operačnej pamäte RAM, 64/128 GB úložisko a 3 200 mAh batéria.

Zadnú stranu bude zdobiť spomínaný jeden 12 Mpx senzor, na prednej strane zas nájdete 13 Mpx snímač pre selfie. Telefón nabijete pomocou USB C portu. Zaujímavá je aj cena. Tá sa má vyšplhať na 350 dolárov za 64 GB verziu, resp. 450 dolárov za 128 GB verziu.