Úvod Zariadenia Rusi predstavili telefón, ktorý ohúril celý svet: Toto je dôvod prečo je...

Rusi predstavili telefón, ktorý ohúril celý svet: Toto je dôvod prečo je taký výnimočný!

0
yotaphone 3

Do sveta smartfónov je dnes ťažké priniesť niečo unikátne, čo ani zďaleka nemá žiadny z konkurenčných výrobcov. Pokúsil sa o to pomerne neznámy ruský výrobca, ktorý včera oficiálne predstavil tretiu generáciu smartfónu YotaPhone 3.

YotaPhone 3 disponuje dvoma displejmi. Dva displeje má napríklad LG V20 alebo nedávno predstavený Meizu Pro 7. Ide ale o sekundárne zobrazovacie prvky, ktoré slúžia zväčša pre zobrazenie upozornení, náhľadov správ, informácií o počasí a tak podobne.

YotaPhone 3 má druhý displej plnohodnotnej veľkosti a nájdeme ho na zadnej strane zariadenia. Má uhlopriečku 5,2″, tvorí ho elektronický atrament a zároveň ho dopĺňajú tri kapacitné tlačidlá pod jeho spodnou líniou.

yotaphone 3

Takýto displej sa dokonale hodí pre čítanie textov, poznámok, dokumentov a hlavne elektronických kníh. Nekonzumuje takmer žiadnu energiu, čiže vám pri jeho používaní smartfón vydrží na jedno nabitie poriadne dlho.

Na prednej strane nás čaká obvyklá uhlopriečka 5,5″, ktorá patrí AMOLED displeju s FHD 1080p rozlíšením. Zaužívaný rozmer aj rozlíšenie neurazí nikoho. Živé podanie farieb a dokonalá čierna sú len vítaným bonusom.

yotaphone 3

Ďalšie parametre

Displeje bokom, zle to nevyzerá ani pod kapotou. Výkon zastreší jeden z najlepších mobilných čipsetov strednej triedy, Snapdragon 625. Tento kus kremíka dokáže podať obstojný výkon pri vynikajúcej spotrebe energie.

Operačná pamäť má jednotnú kapacitu 4 GB. Pri úložisku si môžeme vybrať 64 GB alebo 128 GB model. 13 Mpx snímač môže byť fajn, rovnako tak 12 Mpx selfie kamera. Zatiaľ je otázna svetelnosť, veľkosť pixelov či typ senzora, ktoré lepšie priblížia schopnosti a obrazovú kvalitu fotoaparátu/ov.

yotaphone 3

YotaPhone 3 beží pod taktovkou užívateľského prostredia YotaOS 3.0, ktoré je založené na OS Android 7.1.1 Nougat. Poteší USB C konektor, ktorým nabijete 3300 mAh batériu.

Smartfón príde do predaja 18. septembra najskôr na trhoch v Rusku a v Ázii. Systém predobjednávok sa spustí 5. septembra na stránkach čínskeho online predajcu JD.com.

Cena? Za 64 GB model záujemcovia zaplatia po prepočte 305 eur a za 128 GB variant približne 395 eur. Slušné. V prípade dovozu, resp. rozšírenej dostupnosti však treba počítať s vyššou cenou.