Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi predstavuje nový hit: Redmi Note 5A ponúka 16 Mpx selfie kameru...

Xiaomi predstavuje nový hit: Redmi Note 5A ponúka 16 Mpx selfie kameru a 3 GB RAM!

0

Po relatívne tichom prvom polroku 2017, ktorý sa však prekvapivo pretavil v silné predajné čísla sa Xiaomi vracia na scénu s veľmi lákavou ponukou.

Spoločnosť totiž včera predstavila ich nový model, Redmi Note 5A, ktorý je určený pre menej náročných zákazníkov so zameraním na čo najkvalitnejšie fotografie. Hlavnú úlohu pritom zohráva predný fotoaparát s rozlíšením 16 Mpx. Obrovským lákadlom je jeho nizučká cena 899 čínskych juanov čo je v prepočte 114 €. Za túto cenu získate telefón s 3 GB RAM, 32 GB úložiskom a povestne dobrou softvérovou podporou.

Ak by vám 3 GB RAM nestačili, zvoliť si môžete model so 4 GB RAM za 1 199 čínskych juanov, teda 153 €. Veľmi slušná ponuka, ak do toho môžeme niečo povedať.

V oboch prípadoch budete mať k dispozícii telefón so snímačom odtlačkov prstov, slušnou, 3 080 mAh, batériou, procesorom Snapdragon 435 a prirodzene aj dual SIM konektivitou (+ samostatný slot pre microSD kartu).

Šasi zariadenia je vyrobená čisto z prémiového kovu, ktorý je pri tejto cenovej kategórii skôr výsadou. Telefón je hrubý len 7,7 mm a beží na Android 7.0 Nougat s najnovším MIUI vo verzii 9.0.

Pozerať sa budete na 5,5-palcový HD displej čo síce nie je nič moc, keď to však skombinujete s 13 Mpx zadným a 16 Mpx predným (f/2.0) fotoaparátom, okamžite získate telefón vhodný na výlety, dovolenky či na fotenie vašej ratolesti.

Ak vás predný fotoaparát až tak nezaujíma a oželeli by ste aj snímač odtlačkov prstov, dostupná bude aj podstatne orezaná low-end verzia za 699 čínskych juanov, teda 89 €. Za tento, pri telefónoch, smiešny peniaz, získate Redmi Note 5A2 GB RAM, 16 GB úložiskom a procesorom Snapdragon 425. Z bohatých skúseností však odporúčame aspoň model s 32 GB úložiskom.