Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi je nezastaviteľné: Len za 3. štvrťrok atakujú 25-30 miliónov predaných zariadení

Xiaomi je nezastaviteľné: Len za 3. štvrťrok atakujú 25-30 miliónov predaných zariadení

Xiaomi sú šialenci. Vypovedajú o tom nové predajné čísla.

0

Predaje Xiaomi smartfónov sa tento rok poriadne zrýchlili. Posledný štvrťrok sa sympatický výrobca dokonca dostal na 5. miesto v celosvetovom rebríčku výrobcov s najväčším počtom predaných smartfónov.

Server Digitimes nedávno informoval, že tento trend môže pokračovať. Xiaomi má za tretí štvrťrok (júl – september) predať 25 až 30 miliónov kusov zariadení.

Zvýšenie počtu predaných kusov má mať na starosti predstavenie niekoľkých veľmi obľúbených modelov. V Xiaomi stavili na vynovené modely obľúbených smartfónov s agresívnou cenou, ktorej je len veľmi ťažké odolať.

Agresívna cena obľúbených modelov

Ich najnovší telefón, Redmi 5A prichádza v troch rôznych verziách. Tá najzákladnejšia pritom stojí len 88 €, najdrahšia verzia so 4 GB RAM až 151 €.

Výrobca minulý mesiac predstavil aj Mi 5X, zariadenie s rovnakým duálnym fotoaparátom ako vlajkový Mi 6, no s podstatne nižšou cenovkou. Kvôli tomu, že telefón nebeží na procesore Snapdragon 835 stojí len 189 €.

Mi Note 3 a Mi Mix 2

Už čoskoro by sme mali vidieť ich najnovšiu vlajkovú loď, Xiaomi Mi Note 3, ktorá by mala prísť s bezrámikovým displejom podobným tomu, ktorý ponúka Galaxy S8 či Note 8. Zabudnúť nemôžeme samozrejme ani na Xiaomi Mi Mix 2, teda pokračovanie smartfónu, ktorý spustil bezrámikovú mániu.

Spoločnosť Strategy Analytics tvrdí, že Xiaomi sa počas Q2 2017 podarilo predať 23,2 miliónov smartfónov čo je oproti Q2 2016 až 58 % nárast. Šéf Xiaomi si je tak istý úspechom svojej spoločnosti, že potvrdil, že tento rok plánujú predať až 100 miliónov zariadení.