Úvod Dohady Xiaomi Mi 5X možno opustí hranice Číny. Už 5. septembra 2017

Xiaomi Mi 5X možno opustí hranice Číny. Už 5. septembra 2017

0
xiaomi 5x

Obľúbená čínska spoločnosť Xiaomi predstavila koncom júla model Mi 5X, ktorý dokonale reprezentuje možno o niečo prémiovejšiu strednú triedu. K vyššej lige sa ťahá hlavne duálny fotoaparát (rovnaký ako pri Mi 6) a elegantné jednoliate telo z kovu. 

Naopak, osvedčenou a dobre prijatou klasikou je 5,5-palcový FHD 1080p displej, čipset Snapdragon 625, 3080 mAh batéria alebo pamäťové kombo 4 GB / 64 GB.

Spomenieme ešte zosilovač zvuku, USB C alebo užívateľské prostredie MIUI 9, ktoré bude zatiaľ vychádzať z OS Android vo verzii 7.1.1 Nougat. Následná aktualizácia na Android Oreo je istotou.

Xiaomi Mi 5X, ktorý meria 155,4 x 75,8 x 7,3 mm a váži 165 gramov, je od tohto mesiaca dostupný na trhu v Číne. Pri oficiálnom predstavení sme netušili, či výrobca dostupnosť rozšíri.

xioami mi 5X

Je viac ako pravdepodobné, že sa tak udeje už 5. septembra 2017. Oficiálne konto výrobcu na sociálnej sieti Twitter potvrdilo, že sa môžeme pripraviť na globálne uvedenie vlajkového zariadenia s duálnou kamerou.

Vypovedajú o tom hashtagy #XiaomiGlobalLaunch a #FlagshipDualCamera. Je pravdou, že Xiaomi nespomína konkrétny model smartfónu, ktorý plánuje celosvetovo predstaviť.

Xiaomi Mi 5X je však najpravdepodobnejším kandidátom a miesto konania v Indii taktiež nie je náhodné. Zariadenia od Xiaomi sú nesmierne populárne medzi užívateľmi v Indii. Tí najčastejšie volia kúpu cenovo dostupnejších zariadení, pričom v tejto kategórii dokáže Xiaomi ponúknuť skutočne veľa.

Model Mi 5X stojí po prepočte asi 200 eur.

mi 5x

Okrem toho plánuje mladá čínska spoločnosť oficiálne distribuovať aj na slovenský, český, maďarský a napríklad ukrajinský trh. Výnimkou nie je ani Pobaltie či Rusko. Xiaomi Mi 5X by bol dokonalým kandidátom pre náš a ostatné uvedené trhy.

Samozrejme stále existuje možnosť, že Xiaomi predstaví úplne nový typ smartfónu. Niektoré špekulácie hovoria o novej generácii bezrámikového Xiaomi Mi Mix 2. Nemyslíme si ale, že by Xiaomi predstavilo nový vrcholový model s vysokou cenou a obmedzenou dostupnosťou na rozvíjajúcom sa indickom trhu.

Čo presne si pre nás Xiaomi predstavilo zistíme už 5. septembra alebo ešte skôr, vďaka prípadným uniknutým informáciám.