Úvod Výrobcovia Vivo Čínske Vivo si ide svoje. Trojitá zadná kamera a snímač odtlačkov pod...

Čínske Vivo si ide svoje. Trojitá zadná kamera a snímač odtlačkov pod displejom!

0
vivo

Čínsky výrobca Vivo v našich končinách príliš nerezonuje, no faktom je, že v domovskej krajine patria jeho zariadenia medzi najpredávanejšie. Kraľuje Huawei a v prvej trojke sa tiež drží konkurent Oppo.

Vivo vie vyrobiť pomerne jedinečné a kvalitné smartfóny, čo sme už videli. Napríklad v novembri minulého roka, kedy absolvovali premiéru smartfóny Vivo X9 a X9 Plus.

Už skôr sa hovorilo, že Vivo plánuje uviesť na trh novú dvojicu modelov s označeniami X20 a X20 Plus. Označenia boli nefinálne, resp. iba pracovné. Teda aspoň v prípade modelu X20, ktorý dostane konečné pomenovanie Xplay 7.

Vyplýva to z internej prezentácie výrobcu, ktorá poodhalila ešte oveľa zaujímavejšie veci, ako len samotný názov smartfónu.

vivo xplay 7

Vivo Xplay 7 má prísť piatimi fotoaparátmi. Áno, s piatimi, nejde o preklep. Dva zhotovia efektné selfie z prednej strany a strane zadnej bude dominovať trojité prevedenie hlavného fotoaparátu.

Zatiaľ si netrúfame odhadnúť, aké presné výhody tri fotosnímače prinesú. Určite ale budú stáť za pozornosť. Vivo možno skombinoval fotografovanie portrétov s patričnou hĺbkou ostrosti a zároveň pridal snímanie v režime farba/čiernobielo (ako napr. Huawei P10 a pod.).

vivo xplay 7

Prezentácia odhalila ešte jednu podstatnú vec. Snímač odtlačkov, ktorý má byť konečne zabudovaný pod displejom. Vivo Xplay 7 tak bude prvým smartfónom na svete, ktorý príde s takýmto riešením.

vivo xplay 7

O prekvapenie ale nejde. Qualcomm jeho Sense ID technológiu testuje v spolupráci s Vivo a už ju stihol aj demonštrovať. Promo video, ktoré prezentuje snímač odtlačkov pod displejom, nájdete v článku z konca júna.

Napriek snímkam z prezentácie si radšej počkáme na viac presnejších informácií. Zatiaľ je skoro hovoriť o prípadných parametroch, cenách a dostupnosti.