Úvod Zaujímavosti Bývalý viceprezident Google: Ak chcete pri fotografovaní ostať 2 roky za iPhonom,...

Bývalý viceprezident Google: Ak chcete pri fotografovaní ostať 2 roky za iPhonom, kúpte si Android

17

Vic Gundontra je meno, ktoré sme veľmi často stretávali hlavne v spojení so službou Google+. Teraz sa však rozhodol, že Android je zlý, resp. nevhodný pre fotenie. Inými slovami, nie je tak dobrý ako konkurencia, ktorou je, ako inak, iPhone. Presnejšie ide o iPhone 7, s ktorý je pán Gundontra veľmi spokojný.

Podľa Gundotru je hlavným problémom, prečo Android smartfóny nemajú dobré fotoaparáty fakt, že Android musí ostať „neutrálny voči všetkým zúčastneným“ ako aj fakt, že je open source.

Tu je ten problém: Ide o Android. Android je (zväčša) open source operačný systém, ktorý musí byť neutrálny voči všetkým zúčastneným. To znie dobre, kým sa nedostanete k detailom. Tiež ste sa zamýšľali nad tým, prečo má telefón od Samsungu tak obrovské množstvo pri fotení? Mal by som používať fotoaparát od Samsungu alebo od Google? Galériu od Samsungu alebo Google Photos?

Gundotra ďalej poznamenal, že kým Google implementuje všetky vylepšenia výrobcov ako Samsung, LG a HTC cez API, môže prejsť aj niekoľko rokov. Okrem toho vraj Google zaostáva aj vo výpočtovej fotografii. Skvelé.

Na druhej strane, Apple takéto problémy nemá. Jednoducho, všetky vylepšenia, s ktorými príde jednoducho vloží do všetkých iPhonov rýchlou aktualizáciou.

Apple tieto obmedzenia nemá. Inovujú hardvér a spolu s ním aj softvér. Pridávajú najnovšie inovácie, ako napríklad portrétový režim a hneď to rozposielajú. Záverom: Ak vám skutočne záleží na krásnych fotografiách, kúpte si iPhone. Ak vám nevadí byť niekoľko rokov za iPhonom, kúpte si Android.

Všetky tieto tvrďácke tvrdenia pochádzajú od človeka, ktorý pred piatimi rokmi prisahal, že z Nexusov spraví zariadenia s neuveriteľne dobrými fotoaparátmi. Nakoniec sa možno ani nezmýlil. Pixely totiž majú naozaj neskutočne kvalitné fotoaparáty. Škoda, že si to pán Gundotra neuvedomuje.