Úvod UMi UMIDIGI S2 Pro UMIDIGI S2 Pro vs Galaxy S8+: Podobne veľký displej, rovnaká veľkosť a jeden...

UMIDIGI S2 Pro vs Galaxy S8+: Podobne veľký displej, rovnaká veľkosť a jeden veľký rozdiel

Je podobne veľký, má podobne veľký displej, no je tu jeden veľký rozdiel.

0

Ťahúňom predajov smartfónov za posledné roky je jednoznačne displej. Rok čo rok sa výrobcovia snažia ponúkať čo najväčší displej vo veľkosti telefónu, ktorý by sa nám hravo zmestil do vrecka.

Aby toho dosiahli, museli radikálne zmenšiť rámiky. Krásnym príkladom tohto trendu je aj Samsung s jeho Galaxy S8 a S8+. Menší z nich, Galaxy S8, ponúka 5,8-palcový displej, zatiaľ čo väčší, Galaxy S8+, ponúka až 6,2-palcový zobrazovací panel.

Čo teda môže ponúknuť konkurencia pochádzajúca z Číny? No povedzme, že podobne veľký, 5,99-palcový, displej v tele, ktoré je takmer identické. Akurát tu je niekoľko rozdielov, ktoré prinášajú vítané zmeny.

Jedným z rozdielov je pomer strán, ktorý je pri Samsungu kvôli zaoblenému displeju tak trochu divný – 18.5:9. UMIDIGI S2 Pro ponúka displej s o niečo praktickejším pomerom strán 18:9. V praxi to znamená, že keď si na YouTube pustíte video, po bokoch nebudete mať až také veľké čierne pásiky. Stále tam budú, budú však menšie.

5 100 mAh pri 8,7 mm vs 3 500 mAh pri 8,1 mm

Všetky smartfóny by mali slúžiť nám a nie my im. Nutnosť mať pri sebe nabíjačku alebo externú batériu je niečo, na čo sme si bohužiaľ zvykli. Pri UMIDIGI S2 Pro však táto nutnosť viac-menej zaniká. Telefón, ktorý disponuje FHD+ rozlíšením (2 160 x 1 080) totiž ponúka obrovskú 5 100 mAh batériu. To je v porovnaní so Samsungom a jeho 3 500 mAh akumulátorom poriadny rozdiel. Zariadenie je pritom len o 0,6 mm hrubšie čo je, ako môžete vidieť na obrázkoch, zanedbateľný rozdiel.

Ak sa ti S2 Pro páči aspoň tak, ako nám, nezabudni ho sledovať aj na oficiálnej stránke výrobcu. No a ak ho chceš získať zadarmo, nezabudni sa zapojiť do súťaže. Nikdy nevieš, nakoniec môže skončiť aj u teba.