Úvod Aplikácie UBER zavádza novinku. Chat medzi vodičom a cestujúcim priamo v aplikácii!

UBER zavádza novinku. Chat medzi vodičom a cestujúcim priamo v aplikácii!

0
uber

Moderná a obľúbená služba na prepravu osôb citeľnejšie vylepšuje svoju dvornú aplikáciu. Uber zavádza in-app chat, vďaka ktorému budete môcť komunikovať s vodičom cez správy. 

Každá jazda Uberom začína vyzdvihnutím cestujúceho. Na to, aby sa k nemu vodič dostal, potrebuje polohu, ktorú cestujúci označí v aplikácii.

V rušnejších mestách sa ale napriek tomu môže stať, že sa s vodičom Uberu neviete nájsť. Áno, môžete mu zavolať, alebo on vám, a dohodnete sa na presnom mieste vyzdvihnutia hlasovou komunikáciou.

Telefonovanie za volantom však nie je zrovna bezpečné a pri postávaní na rušnej ulici sa navzájom nemusíte poriadne počuť. Komplikácie vyrieši práve in-app chat.

V aplikácii Uber nájdete pod menom vodiča obvyklé tlačidlo pre jeho kontaktovanie. Ak naň ťapnete, otvorí sa samostatné okno s chatom. Možnosť uskutočniť hlasový hovor sa bude v prostredí stále nachádzať. V pravom hornom rohu okna.

 

Vodič aj cestujúci uvidia, či boli správy doručené a aj prečítané. Komunikácia bude prebiehať spôsobom, ktorý je užívateľský príjemný a hlavne bezpečnejší.

Vodičovi napríklad zašlete správu, že ho čakáte pri veľkej modrej budove asi 15 metrov od označeného vyzdvihnutia. Následne obdržíte informáciu, že si vodič správu prečítal. Ten vám nemusí zbesilo odpisovať. Jedným dotykom vám pošle „palec hore“, čím potvrdí vašu požiadavku.

Nehlasový chat sa hodí aj v situáciách, počas ktorých nemôžete telefonovať. Únik z pracovnej porady alebo prednášky je ľahší, ak vodičovi zašlete správu, že za 5 minút vybehnete zo zadného vchodu budovy XY.

Textová komunikácia je dnes mnohými používanejšia a preferovanejšia ako hlasové hovory. Spomeňte si, koľkokrát ste včera telefonovali a koľkokrát ste odoslali správu cez WhatsApp alebo FB Messenger. Je takmer isté, že textových správ bolo podstatne viac.

Aktualizácia aplikácie Uber, ktorá novú funkciu prinesie, sa rozbehne v najbližších týždňoch, a to naprieč celým svetom.