Úvod Novinky Android ŠTATISTIKA: Android Nougat a Marshmallow rástli. Iba mierne

ŠTATISTIKA: Android Nougat a Marshmallow rástli. Iba mierne

0
android

Spoločnosť Google nám aj v tomto mesiaci ukázala, ako vyzerá trh s jednotlivými verziami operačného systému Android. V auguste pribudli ďalšie zariadenia, ktoré bežia pod taktovkou OS Android Nougat a Marshmallow.

Posledné dve verzie si oproti minulému mesiacu polepšili o 2 percentá, resp. o 0,5 percenta v prípade verzie Marshmallow. To znamená, že na najnovšej verzii Nougat (7.0, 7.1) aktuálne beží 13,5 percenta zo všetkých aktívnych Android zariadení.

Verziu Marshmallow využíva 32,3 percenta zariadení a stále ide o najpoužívanejšiu verziu operačného systému Android. Ostatné staršie verzie OS Android pomaly strácajú, no spoločnosť nám ešte nejaký čas robiť budú.

Je dobré vidieť, že sa trhový podiel najnovších verzií systému zvyšuje. Na druhú stranu, očakávaná verzia Android 8.0 O je doslova za rohom čo znamená, že s ňou prídu aktualizácie.

Väčšina popredných zariadení, ktoré bežia pod OS Android Nougat, dostane update na Android O. Zo začiatku to budú Google Pixel a Nexus zariadenia, a vlajkové lode Samsungu, HTC, LG či línia Nokia smartfónov.

Bude zaujímavé sledovať, ako očakávaná verzia operačného systému zamieša s trhovými podielmi. Je viac ako isté, že sa verzia Marshmallow udrží na koni aj po nástupe Androidu O. Na výrazné zlepšenie doručovania aktualizácií stále čakáme.

Nižšie si môžete pozrieť trhové podiely jednotlivých verzií OS Android v prehľadnom grafe. Pre porovnanie pridávame výstupy z predošlých dvoch mesiacov.

Dostali v posledných týždňoch aktualizáciu? Na akej verzii operačného systému beží váš smartfón?

android
Štatistika za obdobie siedmich dní (končiac 8. augusta 2017) Verzie s podielom nižším ako 0,1 % neboli zahrnuté

Predošlé dva mesiace

Júl

Štatistika za obdobie siedmich dní (končiac 6. júlom 2017) Verzie s podielom nižším ako 0,1 % neboli zahrnuté

Jún

statistika
Štatistika za obdobie siedmich dní (končiac 5. júnom 2017) Verzie s podielom nižším ako 0,1 % neboli zahrnuté