Úvod Výrobcovia Sony Na podujatí IFA uvidíme nový high-end Sony Xperia XZ1. Čo ponúkne?

Na podujatí IFA uvidíme nový high-end Sony Xperia XZ1. Čo ponúkne?

16
Sony Xperia XZ1
© OnLeaks

Fanúšikovia Xperia zariadení budú nadšení, vyznávači futuristických konštrukcií s minimálnymi rámikmi už menej. Alebo skôr vôbec. Na podujatí IFA 2017 spoznáme nový high-end Sony Xperia XZ1.

Sony Xperia XZ1 príliš neodskočí od modelov Xperia XZ, XZs a XZ Premium. Typický OmniBalance dizajn sa bude týkať aj pripravovaného modelu XZ1.

To znamená, že sa stretneme s poctivou a pevnou kovovou konštrukciou v hranatejšom štýle. Diétou zatiaľ neprejdú ani horizontálne rámy okolo displeja.

Klasické rozmiestnenie ovládačov a konektorov charakterizuje USB typ C v spodnej hrane, 3,5 mm jack v hrane hornej a hlavné tlačidlo so snímačom odtlačkov prstov na boku zariadenia.

Sony Xperia XZ1 má ponúknuť 5,2″ displej (so zatiaľ neznámym rozlíšením), ktorý výrobca osadí do tela s rozmermi 146,8 x 73,4 x 7,6 mm. Pre porovnanie, Sony Xperia XZ meria 146 x 72 x 8,1 mm. Smartfón tak bude o niečo málo vyšší a širší, no hrúbka poklesne.

Sony Xperia XZ1
© OnLeaks

Parametre

Začneme fotoaparátom, ktorým výrobca Sony vždy vynikal. Pre novú generáciu Xperia XZ1 je v talóne pripravený stabilizovaný 19 Mpx ExmorRS senzor. Okamžite zaujme slow-mo záznam pri snímkovaní 960 FPS. Selfie snímaču bude patriť 13 Mpx rozlíšenie.

Pri pohľade na zadnú stranu si môžeme všimnúť atypický priestor pre LED blesk, ktorý je horizontálny a centrovaný na stred. Spoločnosť mu robí malé logo, ktoré dokazuje prítomnosť NFC technológie.

sony xperia XZ1
© Sony Xperia Ailesi

Výkon zastreší aktuálny vrchol mobilných procesorov, čipset Snapdragon 835. Pamäte si podelia 4 GB a 64 GB kapacity, a batéria si vystačí s objemom 3000 mAh.

Počíta sa tiež s istou úrovňou odolnosti voči vode a prachu. Najnovší a ešte stále nepredstavený Android 8.0 bude prítomný tiež, aj keď skôr formou následnej aktualizácie. Čakanie na ňu by malo byť krátke.

Smartfón Sony Xperia XZ1 uvidíme na podujatí IFA 2017, ktoré odštartuje prvý septembrový deň.