Úvod Výrobcovia Lenovo Smartfóny Lenovo presedlajú na čistý Android. Vibe UI bude minulosťou

Smartfóny Lenovo presedlajú na čistý Android. Vibe UI bude minulosťou

1
lenovo

Spoločnosť Lenovo sa rozhodla vykonať výraznejšiu zmenu na poli softvéru jej populárnych smartfónov. Užívateľské prostredie Vibe UI zamieri do úzadia a nahradí ho (takmer) čistá podoba operačného systému Android. 

Motorola Moto smartfóny tento prístup vyznávajú dlhšie. Rýchly, prehľadný a stabilný zážitok z používania je nepopierateľný, preto nie je prekvapením, že si ho osvoja aj smartfóny značky Lenovo.

Tých má výrobca v portfóliu niekoľko, pričom kombinujú dobrú výbavu s primeranou cenou. Na našom trhu ich nájdeme aj v ponukách operátorov.

Anuj Sharma, riaditeľ marketingu pre mobilné zariadenia indického zastúpenia Lenovo, uviedol, že motiváciou k úprave softvéru bola spätná väzba od užívateľov. Povedal to v rozhovore pre server Gadgets 360.

Spotrebitelia podľa neho dostanú Android, ktorý si žiadajú. V budúcnosti by sme nemali uvidieť už žiadne smartfóny Lenovo s prostredím Vibe UI a Anuj Sharma tiež poukázal na rýchlejšie aktualizácie.

Lenovo K6

Výrobca do inak čistej podoby operačného systému Android pridá len pár vylepšení. Ide hlavne o technológie Dolby Atmos a TheaterMax. Iný, podstatnejší zásah sa konať nebude.

V smartfónoch Motorola Moto nájdeme navyše napríklad funkcie Moto Akcie a Moto Displej, ktoré sú veľmi praktické.

Problém ale môže vzniknúť v Číne. Užívatelia z tejto krajiny uprednostňujú práve rôzne užívateľské prostredia pred čistou a natívnou formou operačného systému. Obľúbené je to od Xiaomi či od výrobcu Huawei, ktorého zariadenia sa v Číne predávajú najlepšie.

Na prvý smartfón od Lenova s takmer čistým operačným systémom nebudeme čakať dlho. Model K8 Note spoločnosť predstaví 19. augusta v Indii.