Úvod Návody Experiment Send. Zdieľajte súbory súkromne a s veľkosťou do 1 GB, ktoré...

Experiment Send. Zdieľajte súbory súkromne a s veľkosťou do 1 GB, ktoré po čase exspirujú

2
send

Experimentálne funkcie máme radi. Často totižto predpovedajú, čo nás vo veľmi blízkej budúcnosti v online svete čaká. Ešte lepšie je, že si ich môžeme priamo vyskúšať. Tentokrát zaujala novinka od Mozilly s názvom Send. 

Ide o jednoduchý nástroj, za ktorým stojí tvorca populárneho prehliadača Firefox. Vývojári Mozilly sú aktívni a neraz testujú aj niekoľko experimentálnych funkcií a nástrojov súčasne.

Send sa javí ako veľmi užitočný a užívateľsky príjemný. Predstavte si, že potrebujete niekomu odoslať napríklad video alebo iný objemnejší súbor do veľkosti 1 GB. Odoslať ho chcete úplne súkromne, čiže šifrovanou cestou, a navyše nechcete, aby sa v online priestore váš súbor držal dlho.

Presne toto zabezpečí nástroj Send.

send

Na stránke experimentu sa píše:

„Služba Send vám umožňuje nahrať a zašifrovať veľké súbory (do veľkosti 1 GB) a zdieľať ich online. Po nahraní súboru vytvorí Send odkaz, ktorý môžete komukoľvek poslať. Platnosť každého odkazu vyprší po 1 prevzatí alebo po 24 hodinách a všetky súbory budú zo serveru automaticky odstránené.

Na rozdiel od iných experimentov programu Test Pilot, Send nepotrebuje žiadny doplnok a funguje vo všetkých moderných prehliadačoch.“

Ako nástroj funguje je teda jasné. Vyskúšať si ho môžete okamžite. Stačí vám na to jeden klik SEM, poprípade vložte do URL riadka adresu send.firefox.com. Nástroj určite padne niektorým vhod.