Úvod Výrobcovia Samsung Neobvyklý smartfón roku 2017. Toto je štýlové „véčko“ od Samsungu, ktoré si...

Neobvyklý smartfón roku 2017. Toto je štýlové „véčko“ od Samsungu, ktoré si však u nás nekúpime

1
samsung vyklapacka

Už je to pár rokov, čo na trhu rezonovali štýlové vyklápacie konštrukcie mobilných telefónov. V pamäti máme stále tú neuveriteľnú Motorolu RAZR V3, ktorá bola tiež prezývaná ako žiletka. 

Aj Samsung mal v portfóliu podarené vyklápačky, no postupne ich z trhu vytlačili displeje, ktoré zaberali viac a viac z prednej plochy mobilných telefónov.

Samsung sa „véčkových“ konštrukcií úplne nevzdal. Už tretieho augusta mal predstaviť smartfón s modelovým označením SM-G9298, ktoré sprevádzal prívlastok flip-phone. Tretieho augusta je dnes a nová vyklápačka od Samsungu sa stala realitou.

V roku 2017 ide možno o neobvyklý smartfón, dopyt zo strany zákazníkov ale nepustí. Hlavne tých, ktorí žijú v ázijských krajinách. Napríklad Čína je najväčším trhom so smartfónmi na svete a ak je o véčko na tomto trhu záujem, treba mu vyhovieť.

vyklapacka samsung

Samsung SM-G9298 s najväčšou pravdepodobnosťou neopustí hranice ázijských krajín, čo je možno škoda. Exotickú vyklápačku by si v Európe určite zadovážilo niekoľko zákazníkov. Z pohľadu predaja by to ale asi nebola zaujímavá vzorka.

Smartfón disponuje programovateľným hardvérovým tlačidlom, ktorému môžete priradiť funkciu podľa vlastného uváženia. Nechýba digitálny asistent Bixby a služby Samsung Pay a Samsung Secure.

vyklapacka samsung

Základná špecifikácia je nasledovná:

  • Rozmery: 130,2 x 62,6 x 15,9 mm pri váhe 235(!) gramov
  • Telo: Vyhotovenie z hliníku
  • Displej: Dve 4,2″ Super AMOLED obrazovky s FHD 1080p rozlíšením
  • Fotoaparát: Primárny senzor s 12 Mpx a clonou f/1.7, selfie s 5 Mpx a clonou f/1.9
  • Výkon: Snapdragon 821 (použitý napr. v LG G6)
  • Pamäte: 4 GB RAM, 64 GB ROM
  • Batéria: 2300 mAh
  • Ďalšie: Snímač odtlačkov na zadnej strane, bezdrôtové nabíjanie

Ak prižmúrime oko nad procesorovou sadou, zariadenie môžeme označiť nálepkou high-end. Dobre nevyzerajú iba parametre, ale aj smartfón samotný. Predaj zariadenia potvrdil zatiaľ ako jediný čínsky operátor China Mobile.

vyklapacka samsung

Momentálne nie je známa cena, no rozpočtovo príťažlivú politiku netreba očakávať.

Vedeli by ste si predstaviť takýto kúsok vo svojich rukách?