Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Gear IconX (2018) sú tu! Opravujú jednu z najhorších vlastností 1. generácie

Samsung Gear IconX (2018) sú tu! Opravujú jednu z najhorších vlastností 1. generácie

2

Prvý pokus Samsungu priniesť bezdrôtové slúchadlá nebol vyslovene zlý. Zároveň sme aj v našej recenzii videli, že mu ešte ostáva priestor na výrazné zlepšenie.

Slúchadlá Gear IconX však aj napriek tomu ponúkajú niekoľko funkcií, ktoré sú tak špecifické, že sme si ich okamžite zamilovali. Spomeniem napríklad snímač rýchlosti tepu, vstavaný prehrávač hudby (aj bez telefónu) či fitness tracker, ktorý meral vaše športové výkony.

Na druhú stranu, všetky tieto krásne funkcie zatienilo jedno veľké negatívum – výdrž batérie. Práve výdrž nakoniec rozhodla o tom, že sa mnohí potenciálni zákazníci nakoniec rozhodli pre iný produkt.

Podstatne lepšia výdrž a Bixby

Samsung tento rok pripravil 2. generáciu slúchadiel IconX, ktorá sa má popasovať hlavne so slabšou výdržou batérie svojho predchodcu. Samsung po novom sľubuje, že ich slúchadlá na jedno nabitie vydržia až 5 hodín (pri streamovaní z telefónu) a až 6 hodín (pri počúvaní cez vstavaný prehrávač). Znie to určite nádejne no či to je pravdivý údaj preveríme až pri našej recenzii.

Dobre, tak sa pozrime na to čo nové prinášajú slúchadlá Gear IconX (2018). Hlavnou novinkou je kompatibilita s Bixby. Ten používateľom umožní ovládať ich Samsung smartfón len za pomoci hlasu a teda bez potreby ho držať. Okrem toho sa môžete spoľahnúť na 4 GB internú pamäť pre prehrávanie hudby priamo zo slúchadiel, fitness tracker a oveľa viac.

Cena a dostupnosť

Nové slúchadlá budú dostupné v čiernom, sivom a ružovom prevedení. Na slovenský trh dorazia až na jeseň za cenu 229 €.