Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 8 Samsung Galaxy Note 8 má najlepší displej v histórii smartfónov. Potvrdili to experti

Samsung Galaxy Note 8 má najlepší displej v histórii smartfónov. Potvrdili to experti

1

O tom, že Samsung vyrába jedny z najkvalitnejších displejov na trhu nepochybuje snáď nikto. Netýka sa to len smartfónov, ale aj televízorov a ďalších zobrazovacích zariadení. Koniec koncov, svoje panely dodáva aj iným výrobcom (ahem, Apple).

S tak bohatými skúsenosťami nemal problém prísť s vôbec najlepším displejom pre smartfón v histórii smartfónov. Potvrdzujú to zistenia expertov z DisplayMate, ktorí podrobne otestovali najnovšiu vlajkovú loď, Samsung Galaxy Note 8.

Ešte lepší než Galaxy S8

Len pre pripomenutie, DisplayMate svoje testy robí už nejakú tú dobu. Hlavné ocenenia získali napríklad Galaxy S7 a S7 edge. Neskôr ich prekonal Galaxy S8, ktorý teraz musel ustúpiť novému kráľovi – Note 8. Ten má podľa testov až o 22 % vyšší maximálny jas než vlajková loď z tohto roku. Note 8 sa podľa meraní hravo dostáva až cez 1 200 nitov.

Medzi ďalšie vynikajúce vlastnosti patrí napríklad 100 % farebný gamut, ktorý výrobca využíva aj na svojich 4K televízoroch certifikovaných UHD alianciou (okrem toho aj 112 % DCI-P3 a 141 % sRGB). Ak by ste si chceli prečítať celý test, nech sa páči, nájdete ho priamo na webe DisplayMate.