Samsung Galaxy Note 8 je jedným z najväčších (displejovo) smartfónov, aké kedy Samsung vyrobil. Pri pohľade na špecifikáciu sa okamžite núka otázka, prečo v ňom nájdeme len 3 300 mAh akumulátor.

Otázka je zaujímavejšia o to, že väčšiu batériu ponúka ešte jedna vlajková loď predstavená tento rok – Galaxy S8+. Tá dokonca ponúka menší displej, no až 3 500 mAh batériu. V čom to teda viazne u Galaxy Note 8? Je to prehnaný strach z prípadných problémov alebo je za tým niečo iné?

Je to bezpečnejšie?

Z hľadiska bezpečnosti by menšia, 3 300 mAh batéria dávala zmysel. Je totiž bezpečne umiestnená v smartfóne, kde na ňu na rozdiel od Note 7 nič netlačí. Ako je ale možné, že menší telefón, ktorým S8+ nepochybne je, bezpečne zvláda aj 3 500 mAh kúsok?

Podľa slov Samsungu do Note 8 dali menšiu batériu „pretože mohli“. Šéf mobilnej divízie Samsungu, DJ Koh si pritom zo zákazníkov nerobil srandu. Podľa jeho slov sú procesory Snapdragon 835 a Exynos 8995 natoľko šetrné k batérii, že 3 300 mAh batéria na jeden deň pohodlného používania hravo vystačí.

Jedna vec, ktorú Galaxy S8+ nemá

Ďalším dôvodom, ktorý už DJ Koh nespomínal, môže byť nutnosť urobiť priestor pre S Pen, ako aj pre duálny fotoaparát, ktorý S8+ neponúka. Ako si Note 8 poradí s celodennou výdržou otestujeme už čoskoro.