Úvod Xiaomi Xiaomi Redmi Note 4X Xiaomi Redmi Note 4X dostáva aktualizáciu na Android 7.0 Nougat

Xiaomi Redmi Note 4X dostáva aktualizáciu na Android 7.0 Nougat

6
redmi note 4X

Pozitívne správy pre majiteľov smartfónu Xiaomi Redmi Note 4X prichádzajú z Grécka. Práve v tejto krajine sa objavila aktualizácia pre obľúbený model populárneho čínskeho výrobcu. 

Aktualizačný balíček má asi 1,3 GB a prináša dlho očakávaný operačný systém Android vo verzii 7.0 Nougat. Spojený je s globálnou verziou rozhrania MIUI 8.5. Aktualizácia na MIUI 9 dorazí niekedy koncom augusta.

Xiaomi Redmi Note 4X je mierne vylepšenou verziou inak asi najobľúbenejšieho 5,5-palcového smartfónu z produkcie Xiaomi. Redmi Note línia vždy vedela poskytnúť kvalitný užívateľský zážitok za nesmierne priateľské peniaze.

Presvedčili sme sa o tom už pri generácii Redmi Note 2 z roku 2015, ktorú sme podrobili dlhodobému testovaniu (viac info TU). Redmi Note 4X sa od bežného Redmi Note 4 líši v procesorovej sade.

redmi note 4X

V jeho útrobách nájdeme rozšírenejší čipset Snapdragon 625, ktorý úspešne poháňa niekoľko modelov strednej triedy z dielní rôznych výrobcov smartfónov.

Aktualizácia okrem novej verzie systému obsahuje tiež júnovú bezpečnostnú záplatu, ktorú Google vydáva pravidelne, na mesačnej báze. Je jasné, že aktualizácia nezostane iba v Grécku.

Postupne sa bude šíriť naprieč ďalšími krajinami, tú našu nevynímajúc.