Úvod Aplikácie Google upravil algoritmus. Obchod Play nám vo vyhľadávaní ponúkne kvalitnejší obsah

Google upravil algoritmus. Obchod Play nám vo vyhľadávaní ponúkne kvalitnejší obsah

0
google play

Spoločnosť Google v posledných dňoch vykonala pár zmien v obchode Google Play, medzi ktoré patrí aj úprava algoritmov pre vyhľadávanie obsahu, hlavne aplikácií a hier. 

Google začal v algoritmoch pre vyhľadávanie zohľadňovať aj hodnotenia, respektíve aspekty kvality tej či onej aplikácie alebo hry.

V jednoduchosti, aplikácie lepšej kvality sa budú vo výsledkoch vyhľadávania zobrazovať vyššie. Aplikácie a hry, ktoré majú napríklad problém so stabilitou či optimalizáciou, sa nám zobrazia vo výsledkoch vyhľadávania nižšie.

Krok je to skvelý. Užívatelia, ktorí si inštalujú aplikácie vyššej kvality, ich používajú častejšie a nemajú až takú tendenciu si ich odstraňovať zo zariadenia. Zároveň ide o motiváciu pre vývojárov.

Obchod Play Obchod Play

Ak chcú, aby ich aplikácia alebo hra figurovala na prvých priečkach vo vyhľadávaní, musia jednoducho klásť väčší dôraz na kvalitu a optimalizáciu pri jej vývoji. Google už dlhodobo pracuje na celkovom zlepšení kvality a bezpečnosti obsahu v Google Play.

Čo sa týka bezpečnosti, Google nedávno rozšíril bezpečnostnú funkciu Play Protect, ktorá pravdepodobne chráni aj váš smartfón. Overiť sa to dá ľahko (info TU). Objavila sa však aj kontroverznejšia novinka, ktorá smeruje k hazardným hrám o reálne peniaze. Viac detailov nájdete vo včerajšom článku.