Úvod Nokia Nokia 8 Nokia 8 testujú s Android O: Pôjde o prvý telefón s predinštalovaným Android 8.0?

Nokia 8 testujú s Android O: Pôjde o prvý telefón s predinštalovaným Android 8.0?

1

August bude pre nadšencov mobilných technológií veľmi zaujímavým mesiacom. Finálna verzia Android O je za rohom, rovnako rýchlo sa blíži aj predstavenie veľmi zaujímavých zariadení. Spomenúť môžeme napríklad Nokia 8, Galaxy Note 8 či LG V30.

HMD, spoločnosť, ktorá licenciu značku Nokia už naplánovala tlačovú konferenciu na 16. august, zatiaľ čo Samsung podobnú akciu organizuje 23. augusta. Všetky zariadenia sa objavia už na IFA 2017 v Berlíne. Ak idete, máte sa na čo tešiť.

Nokia 8 aj Galaxy Note 8 budú dve veľmi rozdielne smartfóny. Obe ponúknu iný dizajn aj špecifikácie. Doteraz sa predpokladalo, že ich bude spájať aspoň verzia Androidu. Ani to už nie je pravda. Zatiaľ čo v Note 8 s najväčšou pravdepodobnosťou nájdeme Android 7.0, resp. 7.1 Nougat, Nokia 8 môže prísť s Android O.

Aj keď by to nakoniec nebola pravda a Nokia 8 by predsa len prišla s Android 7 Nougat, sme si istí, že výrobca už teraz pracuje na čo najkvalitnejšej implementácii. Koniec koncov, všetci výrobcovia sa chcú do srdiečok zákazníkov zapísať ako tí, ktorí sa starajú aj o aktualizácie.