Úvod Výrobcovia Google Názvy aplikácií a hier môžu byť dlhšie. Google zdvihol limitný počet znakov

Názvy aplikácií a hier môžu byť dlhšie. Google zdvihol limitný počet znakov

0

V obchode Google Play sa nachádza nespočetné množstvo aplikácií a hier, z ktorých má každá vlastný a originálny názov. Pokiaľ chcete užívateľov zaujať, pozornosť musíte venovať aj názvu svojho produktu.

Ešte donedávna boli vývojári aplikácií a hier pre platformu Android obmedzení počtom 30-tich znakov, ktoré mohli použiť pre pomenovanie svojho produktu.

V Google Play tak nájdeme výstižné pomenovania ako Firefox – rýchly prehliadač, Twoo – Spoznaj nových ľudíTréning formou 30-dňovej výzvy a tak podobne.

Priestoru pre názov je dosť a po novom ho je ešte viac. Google upravil podmienky pre umiestnenie aplikácie alebo hry do obchodu Google Play.

Zmeny sa odohrali ešte v polovici minulého mesiaca, kedy Google zaviedol až 50-znakový limit pre aplikácie a hry.

aplikácií

Ťažko povedať, koľko vývojárov využije benevolentnejší limit. Prekvapiť by vás však budúcnosti nemali pomenovania ako Chrome pre Android – Najlepší prehliadač v galaxii alebo Messenger – reklamy, zbytočné príbehy a chat. Príklady názvov sme si samozrejme vymysleli.

Väčší počet znakov umožní vytvárať kreatívnejšie pomenovania, ktoré môžu byť pre potencionálnych užívateľov príťažlivejšie. To automaticky inklinuje k väčšiemu počtu stiahnutí tej či onej aplikácie alebo hry.