Úvod Zariadenia Asociácia EISA rozhodla. Toto sú najlepšie smartfóny, hodinky a príslušenstvo roka!

Asociácia EISA rozhodla. Toto sú najlepšie smartfóny, hodinky a príslušenstvo roka!

5
Tohtoročný víťaz je jasný

Asociácia EISA (European Imaging and Sound Association) udelila významné ocenenia v kategórii mobilných zariadení, v ktorej zažiarili známi hráči trhu. Predstavitelia vybrali najlepší smartfón, najlepšie spotrebiteľské zariadenie a taktiež smartfón s najlepším fotoaparátom. 

EISA združuje 35 odborných časopisov z 25-tich krajín sveta. Medzinárodne uznávané európske ocenenia začali svoju púť v roku 1982, kedy sa stretli piati šéfredaktori z piatich európskych magazínov orientovaných na foto techniku.

V tej dobe spolu vybrali fotoaparát, resp. kameru roka a postupne sa hodnotené portfólio rozrástlo o mobilné zariadenia, elektroniku určenú pre automobily či domáce kiná a televízory.

Z mobilných zariadení si kráľovskú cenu najlepšieho smartfónu roka odnieslo duo Galaxy S8. Recenzenti ocenili prémiové spracovanie kovu a skla, Infinity displej či vynikajúci 12 Mpx fotoaparát. Pozitívne sa tiež vyjadrili o digitálnom asistentovi menom Bixby.

smartfóny
Samsung Galaxy S8

Početnú prevahu v rebríčku zaznamenal Huawei. Získal rovno tri ocenenia. Huawei P10 je lepší takmer vo všetkých smeroch v kontraste s predošlou generáciou. Ozdobou smartfónu sú fotoaparáty Leica, ktoré zariadeniu vybojovali ocenenie najlepšieho smartfónu so zameraním na mobilnú fotografiu.

Pre ešte dokonalejší zážitok z fotografovania EISA odporúča väčší model Huawei P10 Plus.

smartfóny
Huawei P10

Druhé ocenenie patrí smartfónu Honor 8 Pro, teda produktu dcérskej spoločnosti giganta Huawei. Tento smartfón stelesňuje ideálne spotrebiteľské riešenie, kde za primeranú cenu dostanete 5,7″ QHD displej, výkonný čipset Kirin 960, 4000 mAh batériu alebo Android 7.0 kombinovaný s ľahko a intuitívne použiteľným EMUI 5.1.

Honor 8 Pro
Honor 8 Pro

Do tretice sa môže Huawei pochváliť cenou za najlepšie nositeľné zariadenie. Inteligentné hodinky Huawei Watch 2 sa skvele používajú v kancelárii a takisto pri športovaní. Nadštandardné parametre, 4G konektivita a dvojdňová výdrž robí z hodiniek ideálneho spoločníka pre každodenný život.

Huawei Watch 2

Ocenenie najlepšieho pomeru ceny voči výbave si odniesol model NOA H10le. V našich končinách neznámy kúsok poháňa čipset Helio X27, 4 GB RAM a 64 GB úložisko. 13 Mpx fotoaparát dopĺňa 5,5″ FHD AMOLED displej a 3800 mAh batéria. Celé dielo je zabalené do kovového tela s hrúbkou 7,1 milimetra.

NOA H10le

Smartfón pochádza z dielne chorvátskeho výrobcu, ktorý sa orientuje na užšiu skupinu trhov. Okrem domáceho Chorvátska sú to napríklad Čierna Hora, Slovinsko či Bosna a Hercegovina.

EISA
Sennheiser Momentum In-Ear Wireless

Cenu za najlepšie bezdrôtové in-ear slúchadlá odborníci udelili meničom Sennheiser Momentum, najlepší externý reproduktor podľa EISA nesie označenie JBL Boombox a najlepšie klasické slúchadlá opäť vyrobilo JBL. Presnejšie ide o model Everest Elite 750NC.

JBL Boombox

Pokiaľ vás názory a hodnotenia asociácie EISA zaujímajú bližšie, navštívte oficiálnu stránku združenia, kde nájdete viac podrobností a tiež ďalšie hodnotené kategórie.