Úvod Aplikácie TIP: Vyskúšaj aplikáciu pre meranie vzdialenosti medzi dvomi geografickými bodmi

TIP: Vyskúšaj aplikáciu pre meranie vzdialenosti medzi dvomi geografickými bodmi

3
Designed by Freepik

V obchode Google Play môžete natrafiť na vcelku praktickú aplikáciu, ktorá vám umožní zmerať vzdialenosť medzi dvoma geografickými bodmi. Aplikácia meria skutočnú vzdialenosť, ktorá je podmienená GPS pripojením.

Aplikácia je sparťanská, a to platí aj o jej užívateľskom rozhraní. Nestretnete sa tak so žiadnymi animáciami, pastelovými farbami či množstvom doplnkovej funkcionality.

Čo je podstatné, aplikácia pre svoj chod, alebo skôr funkčnosť, nepotrebuje pripojenie na internet. Vystačí si iba s GPS senzorom, ktorým je vybavený každý smartfón.

Aplikáciu ovládate jednoducho. Aktivujete GPS, počkáte na vyhodnotenie presnosti, ktoré by malo vo vonkajších priestoroch prebehnúť takmer okamžite, a vyberiete možnosť LOCK POINT A.

Aplikácia zaznamená presné geografické súradnice miesta, kde sa nachádzate. Následne sa presuniete do druhého bodu, v ktorom chcete meranie ukončiť. Tentokrát ale zvolíte pri druhom umiestnení možnosť LOCK POINT B. Aplikácia vám následne okamžite zobrazí vzdialenosť medzi vami zadanými bodmi.

meranie vzdialenosti

Nižšie pod výsledkom navyše uvidíte, ako ďaleko ste vzdialení od zadaných dvoch bodov. Toto vyhodnocovanie môžete sledovať v reálnom čase, v podstate s každým krokom.

V nastaveniach aplikácie si vyberiete, či chcete vzdialenosť zobrazovať v metroch, kilometroch, yardoch alebo v míľach. Páči sa nám, že vývojár aplikácie zapracoval aj nastavenie pre aktiváciu nočného režimu. Žiaľ, pri našom testovaní prepnutie do tmavého podania nefungovalo.

Aplikácia je nová, čiže pravdepodobne ide o počiatočný bug, ktorý sa môže týkať konkrétneho zariadenia, poprípade verzie operačného systému. Problém sme vývojárovi nahlásili. Za zmienku tiež stojí, že aplikácia nedovolí systému vypnúť obrazovku počas jej používania.

Prepínač neprepínač, prostredie bolo stále svetlé

Meranie vzdialenosti vám teda nič neprekazí. Ak prostredie aplikácie opustíte, obrazovka sa samozrejme štandardne vypne v súbehu s jej nastaveniami. Pozor, aplikácia dokáže merať vzdialenosti väčšie ako 8 metrov.

Aplikácia GPS Distance meter sa v obchode Play nachádza v dvoch verziách, bezplatnej a platenej. Platená verzia je dočasne k dispozícii zadarmo, vďaka čomu ušetríte 1,29 € a navyše vás nebude otravovať zobrazovaná reklama.

Ak sa vám funkcionalita appky hodí, do Google Play vás prepraví tento odkaz.