Úvod Aplikácie Mapy Google s novinkami. Vývojári testujú obraz v obraze a ďalšie užitočné...

Mapy Google s novinkami. Vývojári testujú obraz v obraze a ďalšie užitočné funkcie

0
google mapy

Či už sa pohybujete peši, na dvoch kolesách alebo autom, pravdepodobne ste v neznámom prostredí využili navigačné funkcie Google máp alebo iných podobných produktov. 

Práve Mapy Google budú pri navigácii do cieľa opäť o niečo použiteľnejšie. Spoločnosť Google tento týždeň uvoľnila beta verziu (9.59) aplikácie Mapy Google, vďaka čomu sme získali pohľad na nové možné funkcie.

Tentokrát nejde iba o zmeny vzhľadu a opravy chýb. Noviniek je viac a vyzerajú byť veľmi praktické.

Testovaním prebieha funkcia obraz v obraze. Jednoduchým spôsobom je možné prostredie máp, resp. obrazovku aplikácie, minimalizovať do malého okna. Popritom sa dajú používať ostatné funkcie zariadenia, zatiaľ čo navigáciu alebo trasu budete mať stále na očiach.

To, že je funkcia len v testovaní, dokazuje praktické používanie. Nie všetky prvky prostredia sa prispôsobia zobrazeniu v malom okne, čiže sa nedajú pohodlne používať. Prípadnou ostrou prevádzkou v budúcnosti sa to samozrejme zmení.

google mapy

Nedostatočným informáciám pomôžu otázky a odpovede. Užívatelia Google máp sa môžu pýtať na detaily o jednotlivých miestach alebo lokalitách. Ostatní užívatelia im pre zmenu na otázky môžu odpovedať.

Napríklad vás bude zaujímať, či je v blízkosti zaujímavo vyzerajúcej reštaurácie voľné parkovisko pre hostí. Obyvatelia žijúci v miestnej lokalite reštaurácie budú mať pravdepodobne relevantnú odpoveď, ktorá vám pomôže.

Zatiaľ nie je jasné, či odpoveď budú môcť poskytnúť všetci užívatelia, alebo len tí, ktorí sú zaradení do programu miestnych sprievodcov.

Vodičov potešia presnejšie štatistiky o jazde. Uvidíte, akú vzdialenosť ste za posledný mesiac odjazdili, akou priemernou rýchlosťou a za aký čas. Ako sme uviedli, dané funkcie sú v testovacej prevádzke.

Či sa dostanú do stabilnej verzie aplikácie Mapy Google ukážu až výsledky testovania a patričná spätná väzba. Dúfame, že bude pozitívna.