Úvod LG LG V30 Oficiálny pohľad na inovované užívateľské prostredie pre LG V30

Oficiálny pohľad na inovované užívateľské prostredie pre LG V30

2
LG V30

Dnes sa na verejnosti objavil nový, oficiálny diel do skladačky menom LG V30, ktorý má softvérovú podobu. LG opäť povýši užívateľské prostredie, ktoré naposledy vylepšovalo v rámci premiéry modelu LG G6.

LG UX 6.0+ bude bohatšie na možnosti prispôsobenia a pribudne pár nových funkcií. Pod softvérové inovácie sa podpíše aj FullVision OLED displej s pomerom strán 18:9.

OLED panely sú známe zobrazením takzvanej dokonalej čiernej, čo sa dá efektne využiť pri grafických nadstavbách. Dôkazom toho je napríklad Always On zobrazenie informácií, ktoré poznáme vďaka LG G6, ale aj Galaxy S8.

LG V30 príde s plávajúcou lištou s upozorneniami a základnými informáciami (tit. foto). Táto lišta má byť náhradou za sekundárny displej, ktorý bol typický pre minuloročnú generáciu LG V20.

Lepší softvérový základ nedostane iba dokonalejší displej, ale aj dokonalejší fotoaparát. Zatiaľ najnižšia svetelnosť si istotne nájde uplatenie pri profesionálnom režime snímania. Citlivosť, na svetlo, rýchlosť uzávierky, vyváženie bielej, ostrenie…všetko bude vo vašich rukách.

LG V30

Ovládače budú umiestnené tak, aby ste ich mali na dosah prstov. Ak nie, ich polohu, resp. funkcionalitu si upravíte podľa vlastných preferencií. Pohodlné ovládanie fotoaparátu určite prispeje k rýchlejšiemu a kvalitnejšiemu zaznamenávaniu dôležitých udalostí.

Priamo z galérie dokážete vytvoriť GIF animáciu a zo série snímok vytvoríte krátky film, resp. dynamickejšiu a štýlovejšiu prezentáciu. Rozpoznávanie tváre pre odblokovanie zariadenia bude fungovať pri vypnutej obrazovke.

Postačí sa na smartfón pozrieť z priameho pohľadu a behom okamihu by ste mali pred sebou vidieť žiariacu domácu obrazovku. Ešte zaujímavejšie vyzerá rozpoznávanie hlasu, ktorým by ste taktiež mali odomknúť zariadenie.

Softvérových vylepšení bude určite ešte viac. Tie kľúčové už poznáme, no ich podstatu aj tak preverí až praktické používanie. Zatiaľ sa ale javia ako prínosné.

LG V30 uvidíme už 31. augusta 2017 a dovtedy sa určite objaví ešte niekoľko zaujímavých informácií a fotografií.