Úvod LG LG V30 Koľko bude stáť LG V30? Na verejnosti sa skloňujú prvé ceny

Koľko bude stáť LG V30? Na verejnosti sa skloňujú prvé ceny

3
LG V30

Presne 31. augusta uvidíme novú hviezdu kórejského výrobcu LG, smartfón LG V30. Najnovšie informácie dokonca hovoria, že príde v dvoch verziách. Kompromis medzi nimi nebude ale až taký citeľný.

LG V30 a LG V30 Plus má poháňať ten istý procesor, operačná pamäť, fotoaparát a aj špičkový P-OLED displej. Kórejský portál ETNews si všíma rozdiel v internom úložisku, nabíjaní a zvuku.

Bežná verzia ponúkne 64 GB úložisko, zatiaľ čo vyššie posadený model Plus až 128 GB priestor pre dáta. Verzii Plus bude ďalej patriť bezdrôtové nabíjanie a dokonalejšia audio technológia.

Tento rok ju zabezpečia kapacity renomovanej značky Bang & Olufsen. Napriek tomu stále nevieme, o aké vylepšenie pôjde. Predpokladať sa dá DAC prevodník zvuku, špecializovaný softvér, resp. aplikácia, alebo reproduktory.

S reproduktormi zažiarilo napríklad HTC, ktoré prezentovalo vlastnú BoomSound technológiu. Najnovšie sú to slúchadlá USonic v kooperácii s modelom HTC U11.

lg V30

Ceny

LG bolo pri cenovej politike vždy zhovievavejšie. Síce nie markantne, ale bolo. Bežný, inak stále špičkový model LG V30 má stáť 700 dolárov. Ekvivalentnú cenu len v eurách môžeme očakávať aj u nás.

Verzia LG V30 Plus vystrelí na sumu 875 dolárov. Za 175 dolárov navyše tak získate 64 GB miesta naviac, pokročilenjšie audio a pohodlné bezdrôtové nabíjanie. Dané informácie sú stále neoficiálne, čiže si nechávame rezervu na ich spresnenie.

Naopak, priamo LG potvrdilo schopnosti fotoaparátu nadchádzajúcej vlajkovej lode. Pozornosť si vyslúžila hlavne nízka clona f/1.6, ktorá je v segmente smartfónov zatiaľ nevídaná. Viac detailov nájdete v nedávnom článku.