Úvod Výrobcovia Lenovo Niektoré smartfóny a tablety Lenovo nedostanú aktualizáciu na Android 7.0 Nougat

Niektoré smartfóny a tablety Lenovo nedostanú aktualizáciu na Android 7.0 Nougat

0
Lenovo

Spoločnosť Lenovo sa rozhodla neaktualizovať niektoré svoje smartfóny a dokonca aj dva tablety. Nepríjemné správy sa týkajú Phab línie zariadení, z ktorých niektoré nemajú ani rok. 

Aby sme boli presnejší, Android Nougat neobdržia Lenovo Phab, Phab Plus, Phab2, Phab2 Plus, a Phab2 Pro. Prvé dve menované zariadenia prišli na trh s operačným systémom vo verzii 5.0 Lollipop.

Ostatné uvedené smartfóny pracovali s verziou 6.0 Marshmallow, čiže by sme za normálnych okolností očakávali, že aktualizáciu dostanú. Android Marshmallow bude finálnou stanicou aj tabletov Tab3 7 EssentialTab3 10 Business, ktoré boli predstavené v minulom roku.

Vyradiť z harmonogramu aktualizácií napríklad model Phab2 Pro je absurdné. Smartfón má ledva rok. Išlo o prvé široko dostupné zariadenie s technológiou Tango AR od Google, teda pokročilou platformou pre sprostredkovanie rozšírenej reality.

Lenovo

Smartfón prišiel na trh s cenou 499 dolárov a aj keď rebríčky recenzií netrhal, určite mu prišlo na chuť niekoľko zákazníkov. Projekt Tango AR je pôsobivý a z aktuálnych zariadení s ním pracuje napríklad ASUS ZenFone VR.

Výrobca by sa nemal vykašlať na softvérovú podporu pre zariadenie, ktoré je iba rok staré a zároveň nie je lacné. Snáď pre to existujú pádne dôvody, s ktorými Lenovo situáciu ozrejmí.

Pokiaľ si na Phab2 Pro neviete spomenúť, všetky detailné informácie nájdete v článku z oficiálneho predstavenia. Aktualizačný harmonogram nájdete v tomto odkaze, ktorý vás presmeruje na stánku technickej podpory Lenovo.