Úvod Zaujímavosti VIDEO: Muž na skútri pozeral do mobilu. Stalo sa to čo by...

VIDEO: Muž na skútri pozeral do mobilu. Stalo sa to čo by nikto nečakal!

2

Správa o kurióznej situácii, ktorá sa našťastie zaobišla bez následkov, prichádza z čínskeho mesta Guangxi. Muž jazdiaci na skútri skončil v dva metre hlbokej jame, ktorá sa vytvorila priamo na hlavnej vozovke.

Muž si obrovskú jamu nevšimol, keďže počas riadenia skútra pozeral na displej smartfónu. Dobrou správou je, že sa mužovi nič nestalo. Z veľkého prepadliska vyliezol po svojich a zostal mu tak iba ľahko poškodený skúter a zážitok hodný rozprávania.

Samozrejme nie je bežné, že sa vozovka hlavnej mestskej tepny prepadne len tak. Podobné incidenty sa v poslednom období objavili v rýchlo sa rozvíjajúcich častiach Číny. Vysoké tempo urbanizácie a stavebného boomu urobili s podkladovými vrstvami a pôdou pod vozovkami svoje.

Podľa čínskych médií bolo prepadlisko dva metre hlboké, osem metrov dlhé a päť metrov široké. Dosť na to, aby v ňom zmizlo osobné auto, nie to ešte skúter. Vozovka sa však prepadla v skorých ranných hodinách minulý týždeň vo štvrtok. O dopravnej špičke sa tak ani zďaleka nedalo hovoriť. Teda až na jedného skútristu.

Video toho, ako sa vozovka prepadla a ako v obrovskej diere skončil spomínaný nešťastník, zverejnil na sociálnej sieti Twitter jeden z najväčších vydavateľov tlače v Číne. Video si môžete pozrieť nižšie a keďže sa nikomu nič nestalo, dá sa považovať iba za bizarné až úsmevné.

Pamätajte ale, že je používanie mobilného telefónu nebezpečné pri riadení akéhokoľvek dopravného prostriedku. Ak by bola jama napríklad hlbšia, daný incident mohol dopadnúť oveľa horšie.