Ostáva už len pár dní do obrovského technologického podujatia v Berlíne so známym názvom IFA 2017 alebo ak chcete, Internationale Funkausstellung Berlin.

Určite sa, rovnako ako my, na túto udalosť veľmi tešíte a ste zvedaví, čo tento rok prinesie za novinky. Tie, ktoré sa chystajú predviesť tie najznámejšie technologické firmy sú viac menej jasné a známe, preto sme si pre vás pripravili stručný prehľad, na čo všetko sa môžete na jednom z najstarších berlínskych veľtrhov tešiť.

Samsung

Minuloročné podujatie IFA 2016 sa nieslo v znamení inteligentných hodiniek produkcie juhokórejského giganta Samsung. Vyzerá to tak, že tento rok bude v podobnom duchu.

Tento rok zrejme na veľtrhu uvidíme novú generáciu inteligentného náramku Gear Fit2 Pro, o ktorom vieme, že bude disponovať 1,5-palcovým Super AMOLED displejom s rozlíšením 216 x 432, 4 GB úložiskom, GPS a Bluetooth konektivitou, 200 mAh batériou, operačným systémom Tizen a čiastočnou odolnosťou voči vode. Viac podrobností sa dozvieme na samotnom podujatí.

gear fit 2 pro

Sony

Sony by sa mal na tohtoročnom podujatí blysnúť až tromi zariadeniami. XZ1 bude nástupcom vlaňajšieho modelu XZ, zatiaľ čo X1 a XZ1 Compact budú predstavovať novinky kategórie strednej triedy.

Sony Xperia XZ1 už pár informácií vieme z nášho minulého článku. Dokonca aj to, ako bude vyzerať, čo nás všetkých celkom sklamalo. Nevzhľadné hrubé rámy si síce mohlo Sony pri tohtoročnej novinke odpustiť, no možno sa nám to chystá vykompenzovať výkonnými číslami „pod kapotou“.

xperia xz1

Sony Xperia XZ1 by mohla disponovať 5,2-palcovou uhlopriečkou, 12 Mpx predným a 19 Mpx zadným fotoaparátom, procesorom Snapdragon 835 a snáď aj čerstvou verziou operačného systému Android 8.0 Oreo.

LG

Ďalší výrobca z Južnej Kórey sa na IFA 2017 chystá ukázať svoj špičkový model, na ktorý sa všetci veľmi tešíme. LG V30 si od svojich predchodcov pobral len to najlepšie, preto dúfame, že výrobca týmto zariadením položí latku veľmi vysoko.

Vieme, že LG V30 bude historicky prvým smartfónom s OLED FullVision displejom s QHD rozlíšením (1440 x 2880) a s ochranou v podobe Corning Gorilla Glass 5. Tiež by mal disponovať procesorom Snapdragon 835 a vynikajúcimi fotoaparátmi. Duálny fotoaparát modelu V30 má najväčšiu clonu a najsvetelnejší objektív (f/1.6), aký bol kedy v smartfóne použitý.

Vďaka známemu leakerovi Evanovi Blassovi, známom ako @evleaks tiež vieme, ako bude novinka vyzerať zo všetkých strán.

Huawei

Čínsky Huawei IFA miluje. V tomto roku bude zrejme pokračovať vo svojom raste k elitným výrobcom. Tento rok sa pravdepodobne pochváli phabletom Mate 10 a prírastkami do strednej triedy s označením Nova.

huawei nova 2
Huawei Nova

Huawei tiež často využíva svoju účasť na IFA na predstavenie svojich nositeľných zariadení. Môžeme očakávať aj nejaké novinky s označením Huawei Watch? To sa dozvieme sa čoskoro.

Nokia

Nokia na seba tento rok upriamila pozornosť reikarnáciou svojho legendárneho zariadenia Nokia 3310. Hoci ešte nepotvrdila svoju účasť na IFA 2017, bola by to výborná príležitosť na predstavenie údajnej novinky Nokia 9.

nokia 3310

Technologický veľtrh IFA 2017 odhalí množstvo noviniek na ktoré čakáme, ale aj množstvo tých, o ktorých nemáme ani potuchy. My ich budeme samozrejme všetky postupne aktualizovať.

Nezabudnite teda sledovať priebeh tohto podujatia od 1. do 6. septembra.

Článok budeme priebežne aktualizovať.