Úvod Výrobcovia Huawei Huawei to má namierené dobrým smerom: Do konca leta môže tromfnúť Apple!

Huawei to má namierené dobrým smerom: Do konca leta môže tromfnúť Apple!

Huawei chce predbehnúť Apple aj Samsung.

0
huawei p10
Huawei P10

Čínsky výrobca, Huawei, to má namierené tým najlepším smerom. Nová správa, publikovaná len včera, totiž hovorí o tom, že Huawei do konca septembra (Q3) môže predať viac zariadení než Apple.

Huawei o ich pláne prekonať nie len Apple, ale aj Samsung, informoval už dávnejšie. Výrobca hovorí, že sa mu to podarí do roku 2021. Ich cieľom je stať sa najväčším výrobcom smartfónov na svete.

Počas tretieho kvartálu (júl – september) môže sympatický čínsky výrobca predať až 40 miliónov kusov zariadení čo je oproti 38,5 miliónom zariadení predaných v druhom štvrťroku poriadny nárast. V rovnakom čase má Apple predávať čoraz menej a menej iPhonov, keďže všetci sú nedočkaví na pripravovaný iPhone 8 či iPhone 7s.

Na konci druhého kalendárneho štvrťroku bol Huawei zodpovedný za 11,3 % podiel na trhu, zatiaľ čo Apple presných 12 %. Vzhľadom na čakajúcich fanúšikov Apple má Huawei do konca septembra perfektnú príležitosť predbehnúť kalifornskú firmu. Neočakávame však, že im to po predstavení iPhone 8 vydrží.