Úvod Huawei Huawei Mate 10 Render pre Huawei Mate 10. Ďalšie monštrum takmer bez rámikov a s...

Render pre Huawei Mate 10. Ďalšie monštrum takmer bez rámikov a s očakávanou vysokou cenou

0
huawei mate
Stále aktuálna generácia Huawei Mate 9

Samsung Galaxy Note 8 už z podstatnej časti poznáme, tajomstvom nie je ani LG V30 a do partie nám zatiaľ chýbal tretí veľký hráč s vysokými ambíciami. Huawei Mate 10 istotne nebude za kórejským duom zaostávať.

Huawei Mate 10 je stále pomerne neznámym zariadením. Predstavený bude neskôr ako úhlavné konkurenčné smartfóny. Zatiaľ sa v rámci hrubých dohadov hovorí o októbri.

Je jasné, že Mate 10 bude high-end šelmou s vysokým výkonom, štedrou porciou pamätí a duálnym fotoaparátom s odobrením zvučnej spoločnosti Leica. Momentálne nás zaujíma, ako vrcholový phablet vyzerá.

Čínske sociálne siete ponúkli verejnosti render, ktorý má odzrkadľovať podobu modelu Mate 10. Pochopiteľne, zatiaľ nejde o oficiálny obrazový materiál a finálna podoba sa bude zrejme mierne líšiť.

huawei mate 10

Každopádne je ale jasné, že nový smartfón bude šliapať v stopách aktuálnych high-end trendov. Obrovský displej, ktorý obkolesia minimálne rámiky, už skôr potvrdil riaditeľ spoločnosti v rozhovore pre server Bloomberg.

huawei mate 10

Zobrazovací panel dostane extra jemné QHD rozlíšenie a veľkosť uhlopriečky 6,1-palca. Po vzore konkurentov sa zúži aj pomer strán. V akom rozsahu je zatiaľ neznáme. O výkon sa bude starať in-house sada Kirin 970, 6 GB RAM a 128 GB úložisko. Prekvapením nebude ani 4000 mAh batéria a najnovšia verzia operačného systému Android.

huawei mate 10

Pri tvorbe tohto typu zariadení inžinieri nemusia brať až taký veľký ohľad na pomer výbavy voči cene. Každý potencionálny záujemca počíta s tým, že peňaženku bude musieť otvoriť do korán.

Tak ako pri Galaxy Note 8, aj pri Huawei Mate 10 sa spomína cena, ktorá sa bude točiť okolo sumy 1000 dolárov. LG V30 na tom má byť lepšie. Bežný model sa zatiaľ prezentuje s neoficiálnou 700-dolárovou cenovkou a model Plus zájde ku hranici 875-tich dolárov.