Úvod Google Google Pixel 2 Google Pixel 2 má prísť už 5. októbra: Ponesie v sebe vôbec najvýkonnejší...

Google Pixel 2 má prísť už 5. októbra: Ponesie v sebe vôbec najvýkonnejší mobilný čipset na svete!

3

Tohtoročná jeseň bude na novinky veľmi bohatá. Okrem Galaxy Note 8, ktorý bol predstavený len včera sa na trh chystajú prísť aj ďalšie novinky. Prvá vlna nás zaplaví už koncom augusta počas IFA 2017. Hneď na to, ako skončí IFA prídu ďalšie novinky.

Okrem iPhonu, ktorý príde v septembri sa môžeme tešiť aj na nové smartfóny z dielne Google. Volajú sa Google Pixel 2 a Pixel XL 2 a so sebou prinesú niekoľko zaujímavých vylepšení.

Tým najzaujímavejším je najvýkonnejší procesor spomedzi všetkých mobilných kúskov. Hovoríme o Snapdragon 836, mierne vylepšenom Snapdragon 835, ktorý poháňa Galaxy S8, Note 8, Mi 6 a ďalšie vlajkové lode.

Len pre zaujímavosť, minuloročné Pixely boli predstavené 4. októbra, takže predstavenie noviniek sa uskutoční presne po 1 roku a 1 dni.

Čo sa špecifikácií týka, 5,0-palcový Pixel 2 pravdepodobne vyrobí HTC, zatiaľ čo 6,0-palcový Pixel XL 2 vyrobí zas LG. To by vysvetlilo ich mierne odlišné (no stále veľmi podobné) dizajny. Väčší z dvojice by mal ponúknuť displej takmer cez celú prednú stranu, zatiaľ čo menší má mať dosť veľké rámiky.

Obe novinky, Pixel 2 aj Pixel XL 2, majú bežať na najnovšej verzii Android 8.0 Oreo.