Rozhodnúť sa medzi drahším produktom, ktorý vám peniažky začne zarábať až o niekoľko rokov a produktom, ktorý je podstatne lacnejší no peniaze nezarobí môže byť ťažké. Pri streche od Tesly však máme jasno.

Po tom, ako Elon Musk ohlásil dostupnosť jeho solárnych striech sme čakali na prvé zábery toho, ako bude vyzerať v realite. No a realita je to skutočne nádherná. Na názor sa stačí opýtať napríklad samotného Elona Muska, ktorý si už strechu užíva. Okrem Muska ju firma nainštalovala aj technickému riaditeľovi Tesly, Jeffreymu Straubelovi. Spolu s touto informáciou Musk zverejnil aj neupravené fotky, aby bolo každému jasné, na čo sa môžu tešiť.

Musk novú strechu predstavil ešte v máji s tým, že prvé objednávky začnú doručovať koncom roka. Len 16 dní po spustení predobjednávky už Tesla hlásila vypredané zásoby. Tesla nakoniec prijala toľko objednávok, že ak by ste si novú strechu objednali dnes, nainštalovať (ak by ste boli v USA) by vám ju prišli až koncom roka 2018 alebo začiatkom roka 2019.

Musk k streche okrem zaujímavej ceny ponúka aj tzv. „Infinity“ záruku.