Úvod Hry Po konzolách aj mobilné platformy. Hra Final Fantasy XV bude dostupná pre...

Po konzolách aj mobilné platformy. Hra Final Fantasy XV bude dostupná pre Android a iOS

0
Final Fantasy XV

Herná séria Final Fantasy je vlajkovou loďou vývojárskeho štúdia Square Enix, ktorá ho v roku 1987 zachránila pred bankrotom. V tomto roku vznikol prvý diel, ktorý mal byť posledným pokusom o záchranu herného vývoja tvorcov. 

Hra zaznamenala obrovský úspech a ďalšie pokračovania na seba nenechali dlho čakať. Vznikajú prakticky neustále až do súčasnosti, pričom najnovším dielom je titul Final Fantasy XV.

Japonci sú povestní svojím herným priemyslom a séria Final Fantasy je jeho legendárnou súčasťou. Hra Final Fantasy XV je dostupná na konzolách PlayStation 4, Xbox One a začiatkom roka 2018 si ju zahráme aj na počítačoch.

Čo je najlepšie, obrovský svet Eos budeme môcť preskúmať aj na mobilných platformách. Aj keď v mierne pozmenenej verzii. Mobilná podoba hry Final Fantasy XV dostane prívlastok Pocket Edition.

Vzhľadom na koncepciu hry by sme si na mobilných zariadeniach neužili taký zážitok z hrania ako napríklad na konzolách. Preto museli vývojári hru decentne upraviť a mobilným zariadeniam ju prispôsobiť.

Čo je podstatné, mobilná verzia bude obsahovať všetky hlavné postavy, ako aj príbeh, ktoré sú k dispozícii vo verzii hry pre konzoly. Vývojári pozmenili grafickú podobu, ktorá je jednoduchšia a animovanejšia.

final fantasy XV

Markantnejšia zmena sa dotkla ovládania, ktoré je poňaté neformálnejšie a je priamo prispôsobené pre dotykové rozhranie. Final Fantasy XV Pocket Edition bude obsahovať desať kapitol, z ktorých si bezplatne zahráme iba prvú.

Ostatné si následne budeme musieť zakúpiť a nepôjde o najlacnejšiu záležitosť. Stačí sa pozrieť na ceny doteraz vydaných mobilných titulov Final Fantasy. Vzhľadom na povesť hry a oddanú hráčsku základňu nemôžeme očakávanú vyššiu cenu kritizovať.

Dostupnosť? Neskôr v tomto roku. Autori žiaľ konkrétnejší neboli. Presný dátum uvedenia sa istotne objaví, no musíme si naň ešte počkať. Ako hra vyzerá, môžete vidieť v sprievodnom videu nižšie. Doteraz vydané mobilné verzie hry Final Fantasy nájdete v Google Play v tomto odkaze.

Final Fantasy XV – mobilná verzia