Úvod Aplikácie Prehliadač Chrome pre Android prichádza so šikovným widgetom pre domácu obrazovku

Prehliadač Chrome pre Android prichádza so šikovným widgetom pre domácu obrazovku

0
chrome

Prehliadač Chrome vstupuje v rámci najnovšej aktualizácie do okrúhlej, už 60. verzie. Noviniek a vylepšení nie je veľa, no jedna stojí za pozornosť. Prehliadač prichádza s vlastným widgetom pre domácu obrazovku. 

Widget výraznejšie urýchli prácu s prehliadačom. Môžete si ho umiestniť kdekoľvek na domácu obrazovku a jeho základný rozmer je 4×2. Widget môžete podľa potrieb zväčšiť alebo zmenšiť.

Čo dokáže? Priamo z obrazovky môžete do widgetu zadať URL adresu alebo výraz pre vyhľadávanie bez toho, aby ste museli najskôr otvoriť samotnú aplikáciu. Widget tak slúži ako aktívny URL box, ktorý máte vždy poruke.

ChromeChrome

Skvelé je, že pracuje doslova okamžite. Pribudla ešte priamejšia podpora pre služby Android Pay, Samsung Pay a iné natívne ekvivalenty. Podpora vylepšuje automatické vypĺňanie formulárov pri online platbách.

Aktualizácia prehliadača Chrome pre Android sa už šíri a v najbližších dňoch sa objaví v obchode Google Play. Ak patríte medzi nedočkavcov, inštalačný APK súbor nájdete na tejto adrese.