Úvod Bluboo Bluboo S8 BLUBOO S8 je už v predaji. Toto je šesť dôvodov, prečo sa...

BLUBOO S8 je už v predaji. Toto je šesť dôvodov, prečo sa naň oplatilo čakať

5
bluboo S8

Čínsky výrobca Bluboo nemal problém nájsť inšpiráciu v aktuálnej vlajkovej hviezde kórejského výrobcu Samsung, v smartfóne Galaxy S8. Osvojil si označenie a dizajn. Sám výrobca tvrdí, že ich smartfón je 5-krát lacnejší ako Galaxy S8.

Zároveň Bluboo pridáva šesť dôvodov, vďaka ktorým by mal byť model Bluboo S8 v našej pozornosti. Bluboo S8 vznikol aj na základe úspechu predošlého modelu Bluboo S1, ktorý ponúka bezrámikové prevedenie po troch stranách zariadenia.

Prvým dôvodom je dizajn. 5,7-palcový displej s pomerom strán 18:9 jednoducho vyzerá dobre, hlavne ak je spojený s takmer neexistujúcimi bočnými rámikmi. Výrobca hovorí o kreatívnejšom a náročnejšom vývoji, ktorý mal následný vplyv na príťažlivú estetiku.

bluboo S8

Druhým dôvodom je duálny fotoaparát. Ním sa pýšia už mnohé zariadenia rôznych výrobcov a Bluboo medzi nimi nesmie chýbať. Jeden zo snímačov má 16 Mpx rozlíšenie, pričom ho vyrobila japonská spoločnosť Sony.

16 Mpx snímaču je podriadený druhý, 3,0 Mpx fotoaparát, ktorý má pomôcť vylepšiť čistotu a ostrosť fotografií. Predpokladáme, že bude slúžiť pre lepšie vyhodnotenie hĺbky scény, vďaka čomu vykúzlime pekné portréty s rozmazaným pozadím.

bluboo S8

Po tretie, Bluboo S8 cieli na bezpečnosť. V spolupráci s bezpečnostnými kapacitami z 360 Safety tvorcovia pripravili systém, ktorý bude monitorovať používanie zariadenia v reálnom čase.

Hlboká integrácia má odhaliť akékoľvek hrozby a zároveň eliminovať všetky bezpečnostné problémy. Funkcionalita sa netýka iba napríklad aplikácií a online surfovania. V bezpečí by mali byť aj vaše súbory uložené v smartfóne.

bluboo S8

Po štvrté výrobca poukázal na konštrukciu. Prémiový pocit z používania zabezpečí kovový rám s prímesou titánu a zinku. Každý prvok zariadenia dokonale zapadne do rámu tak, aby Bluboo S8 pôsobil celistvo, ako jeden kus.

Piatym dôvodom je unikátna zadná strana, ktorej vzhľad výrobca prirovnal k vizuálnemu CD efektu. Veľmi jemná kovová štruktúra hrá so svetlom. Výrobca hovorí o úprave zadnej časti zariadenia galvanizáciou.

Posledným a nekompromisným dôvodom je cena. Bluboo S8 je asi 5-krát lacnejší ako Galaxy S8. Vzhľadom veľmi podobné zariadenie sa začalo predávať 1. augusta s cenou necelých 150 dolárov (cca 127 €).

Ide o predpredajovú cenovku, ktorá v priebehu augusta stúpne na približne 180 eur (cca 152 €). Pokiaľ vás lacný Bluboo S8 nejakým spôsobom zaujal, všetky detaily a hlavne parametre nájdete TU, na oficiálnej stránke výrobcu.

K dispozícii je tiež produkčné video