Úvod Výrobcovia Google Google zobrazí automaticky prehrávané videá vo výsledkoch mobilného vyhľadávania

Google zobrazí automaticky prehrávané videá vo výsledkoch mobilného vyhľadávania

0
video

Automaticky prehrávané videá sú niečím, čo dokáže znepríjemniť surfovanie po nekonečných vodách internetu. Sociálna sieť Facebook by o tom vedela rozprávať a nie je ani zďaleka jediná.

Google už začal testovať zobrazenie automaticky prehrávaných videí vo výsledkoch vyhľadávania na desktopoch, resp. pevných staniciach. Najnovšie ich zaradil aj do výsledkov mobilného vyhľadávania na zariadeniach s OS Android.

Zatiaľ nie je dôvod na paniku. Google novinku iba testuje a spočiatku ju nájdeme len na americkom trhu. V pláne je však plošné globálne nasadenie funkcionality.

Google sa k pomerne kritizovanej funkcii automatického prehrávania video obsahu postavil s rozumom. V prvom rade, video sa vo výsledkoch vyhľadávania prehliadača Chrome pre Android začne automaticky prehrávať bez zvuku.

videá

V rade druhom, vďaka automatickému prehrávaniu neutrpia obmedzené dátové balíčky od operátorov. Video sa začne prehrávať automaticky len pri pripojení na WiFi. Okrem toho, auto-prehrávanie videí bude možné vypnúť v nastaveniach aplikácie Google.

Google nehovorí priamo o automatickom prehrávaní. Skôr spomína video náhľady, prostredníctvom ktorých uvidíme viac toho, čo sa vo videu nachádza. Okrem YouTube obsahu sa automaticky prehrávané videá dotknú širokej škály ostatných poskytovateľov video obsahu.

Google pri plošnom rozšírení istotne počíta aj s platformou iOS, na ktorej sa budú takéto videá zobrazovať vo výsledkoch vyhľadávania taktiež.