Úvod Zariadenia ASUS ZenFone 4 Pro bude cenou a parametrami konkurovať smartfónu OnePlus 5

ASUS ZenFone 4 Pro bude cenou a parametrami konkurovať smartfónu OnePlus 5

1
asus zenfone 4

Spoločnosť ASUS čoskoro obohatí trh so smartfónmi o štyri nové kúsky. Predstavenie je naplánované na 17. augusta, no už teraz sme získali pohľad na parametre najvyššie položeného modelu z avizovaného kvarteta.

ASUS ZenFone 4 Pro sa bude môcť postaviť tvárou v tvár priamemu rivalovi menom OnePlus 5. Smartfón totižto obdrží 6 GB operačnú pamäť, 64 GB úložisko, vrcholový čipset Snapdragon 835 a cenu, ktorá sa bude pohybovať okolo 550-tich eur.

Do hry sa tiež zapojí duálny fotoaparát a veľký Super AMOLED displej. Ich vlastnosti ešte nie sú úplne presne známe, preto si na ne radšej počkáme.

Skromnejším by mohol postačiť ASUS ZenFone 4 bez prívlastku Pro, ktorý bude reprezentovať strednú triedu. Naznačuje to použitá procesorová sada Snapdragon 630 a pamäťové kombo 4 GB RAM / 64 GB ROM. O duálne prevedenie fotoaparátu by sme nemali byť ochudobnení ani v strednej triede.

ZenFone 4 Pro

Lákavo pôsobí aj cenovka, ktorá sa zrejme neprehupne cez hranicu 400 eur. Ostatné dve zariadenia z tohtoročnej ASUS línie až tak vábivo nepôsobia. Model ZenFone 4V nás trápiť nemusí vôbec.

Má ísť o exkluzívne zariadenie amerického operátora Verizon. Štvrtým low-end kusom výrobca zacieli na nenáročných užívateľov s obmedzeným rozpočtom.

ASUS je možno úspešný v segmente prenosných počítačov, na trhu so smartfónmi však zatiaľ veľa potlesku nezožal. Patričná dávka kritiky často smerovala k softvéru a užívateľskému prostrediu.

Nedostatočnú optimalizáciu, nepríťažlivý dizajn a predinštalovaný balast snáď tento rok ASUS vyriešil. Ako sme spomínali, nové smartfóny ASUS ZenFone 4 spoznáme 17. augusta 2017.