Úvod Novinky Android Android Oreo má prvé problémy. Užívatelia hlásia komplikácie s Bluetooth pripojením

Android Oreo má prvé problémy. Užívatelia hlásia komplikácie s Bluetooth pripojením

0

Android Oreo je oficiálne známy a momentálne si jeho stabilnú podobu už užívajú vlastníci smartfónov Google Pixel a Nexus. Tí sa však nestretli iba s vylepšeniami novej verzie operačného systému, ale aj s komplikáciami.

Vyzerá to, že Android Oreo má podobný problém, ktorý sa objavil aj pri predošlej verzii OS Android Nougat.

Niektorí užívatelia hlásia na oficiálnom fóre technickej podpory (TU a TU) problémy so zvukom prenášaným prostredníctvom bezdrôtovej technológie Bluetooth.

Pri pripojení k systému Android Auto užívatelia hlásia chybné zobrazenie multimediálneho obsahu, nemožnosť prehrávanie zvuk napriek potvrdenému párovaniu so zariadením alebo oneskorené prehrávanie.

V spojení s reproduktormi a slúchadlami užívatelia hovoria o vypínaní zvuku v krátkych pravidelných intervaloch a o kvalite zvuku, ktorý pripomína poškriabaný kompaktný disk. Zo všeobecných problémov sa ukazuje automatická deaktivácia technológie Bluetooth okamžite po jej manuálnom zapnutí.

© anandtech.com

Počet reakcií nie je masívny, čiže (zatiaľ) nemôžeme hovoriť o plošnom probléme. Navyše, spoločnosť Google na reakcie promptne reaguje, pričom žiada presnejšiu spätnú väzbu od dotknutých užívateľov.

K presnejšiemu vyhodnoteniu problému napríklad potrebuje názov a typ reproduktorov či slúchadiel, pri ktorých sa užívatelia s problémom stretli, alebo rok výroby, značku a model auta pri konektivite so systémom Android Auto.

Aj keď sa nejedná o plošné problémy, sú sklamaním. Android Oreo bol dostupný v rámci štyroch vývojárskych náhľadov, resp. beta verzií. Okrem toho sa podobné komplikácie týkali aj predošlej verzie systému.

Očakávali by sme teda, že v stabilnej verzii Androidu 8.0 Oreo už tieto komplikácie badateľné nebudú. Vďaka momentálnemu širšiemu užívateľskému publiku Google istotne získa oveľa presnejšiu spätnú odozvu, ktorá mu pomôže problémy vyriešiť efektívnejšie.

Snáď na seba nenechá opravná aktualizácia dlho čakať.