Úvod Novinky Android Nová verzia OS Android bude predstavená o niekoľko hodín. Jej názov je...

Nová verzia OS Android bude predstavená o niekoľko hodín. Jej názov je viac-menej istý

7
Android Oreo

Spoločnosť Google sa rozhodla predstaviť novú verziu operačného systému Android vo výnimočný deň, ktorý pripadá na dnešný dátum. Dnes bude totižto možné pozorovať úplné zatmenie slnka. 

Úplné zatmenie si vychutnajú obyvatelia USA, v podstate od východného až po západné pobrežie. Úplné zatmenie mohli obyvatelia USA naposledy pozorovať v roku 1918.

Predstavenie novej verzie operačného systému Android bude možné sledovať online a naživo, priamo z mesta New York, kde sa premiéra dnes večer odohrá. V ponímaní nášho časového pásma udalosť odštartuje krátko pred 21. hodinou.

Kľúčové vylepšenia novej verzie operačného systému Android už poznáme. Adaptívne ikony, lepší zvuk, dokonalejší výkon a spotreba energie, režim obraz v obraze...Novinky sme spoznali aj vďaka 4. beta verzii OS Android 8.0, ktorá je označená ako kandidát na vydanie.

Android Oreo

Zatiaľ stále nepoznáme oficiálne pomenovanie novej verzie najpoužívanejšieho mobilného operačného systému. Doslova dlhé mesiace sa skloňuje pomenovanie Oreo, keďže z abecedného hľadiska prišlo tento rok na rad písmeno O.

V minulom roku sa napríklad hovorilo o verzii Android 7.0 Nutella, no nakoniec sme spoznali verziu 7.0 Nougat. Je viac ako isté, že sa tento rok dohady potvrdia. Existenciu označenia Android Oreo naznačil spoľahlivý technologický informátor Evan Blass, ktorý sa nezvykne často mýliť. Alebo skôr vôbec.

Android Oreo

Premiéru Androidu 8.0 Oreo bude možné sledovať naživo. Odkaz na vysielanie zatiaľ k dispozícii nie je, objaví sa ale v priebehu najbližších hodín. Nájdete ho na oficiálnej stránke na adrese android.com.