Úvod Novinky Android Nová verzia Android O príde s indikátorom batérie pre pripojené zariadenia

Nová verzia Android O príde s indikátorom batérie pre pripojené zariadenia

5

Android O je doslova za rohom a jeho oficiálne uvedenie sa očakáva niekedy koncom augusta, poprípade začiatkom septembra. Nová verzia najpoužívanejšieho mobilného operačného systému príde s drobnou, no užitočnou novinkou.

Vývojári do Androidu O zakomponujú rozhranie, vďaka ktorému uvidíme, koľko kapacity batérie zostáva zariadeniu pripojenému cez Bluetooth.

Asi najväčšie využitie tejto novinky nájdeme pri Bluetooth slúchadlách, ale aj pri nositeľnej elektronike či iných pripojených zariadeniach.

V notifikačnej zóne smartfónu tak uvidíte koľko batérie zostáva napríklad pripojeným slúchadlám či fitness náramku.

Android O
Indikátor batérie pripojených zariadení od Samsungu
Android O
Indikátor batérie pripojených zariadení od OnePlus
Indikátor batérie pripojených zariadení od LG

Niektorí výrobcovia zobrazovanie úrovne batérie pripojených zariadení priniesli v rámci vlastných používateľských rozhraní. V Google Play sa tiež nachádza pár aplikácií, ktoré takéto zobrazenie zabezpečia.

Nezvyknú však pracovať spoľahlivo. Teda aspoň z našich skúseností. V Androide O bude funkcia priamou súčasťou natívneho kódu, čiže sa s ňou stretne každý, kto bude Android O na svojom zariadení používať.

V poslednej beta verzii Android O novinka zatiaľ nefiguruje. Je teda možné, že sa objaví až vo verzii Android 8.1, keďže je posledná beta verzia označená ako kandidát na vydanie.

Android O toho prinesie viac. TOP 8 kľúčových vylepšení a noviniek nájdete v minulom článku TU.