Úvod Smartphony Aktualizácie Aktualizácia na Android 7.1.1 pre smartfón Nexus 6 sa opäť rozbehla

Aktualizácia na Android 7.1.1 pre smartfón Nexus 6 sa opäť rozbehla

0
© 9to5google.com

Aktualizácia na Android 7.1.1 Nougat je s veľkou pravdepodobnosťou poslednou významnou softvérovou zmenou, ktorá aktuálne opäť dobieha smartfón Google Nexus 6.

Budeme struční. Google zrejme kul aktualizáciu pre Nexus 6 zahorúca. Aktualizácia (7.1.1) sa pre smartfón Nexus 6 začala šíriť už pred niekoľkými týždňami, no Google ju zastavil. Bola plná chýb, ktoré si vyžadovali náležitú opravu.

Internetový gigant ale svoje softvérové dielo už priviedol k dokonalosti, čoho dôkazom je momentálne uvoľnenie aktualizačného balíčka s približnou veľkosťou 370 MB. Update zároveň obsahuje jednu z najnovších bezpečnostných záplat (júlovú alebo augustovú).

Nexus 6

Google Nexus 6 pravdepodobne už neobdrží aktualizáciu na Android 8.0. Životný cyklus softvérovej podpory končí. Nexus 6 bol predstavený ešte v roku 2015 s OS Android 5.0 Lollipop.

Android 8.0 ešte môžu priniesť autori tretích strán, ktorí v rámci vývojárskej komunity pripravia alternatívnu verziu Android ROMky najnovšej verzie. Pre jej prípadnú manuálnu inštaláciu ale budete potrebovať isté zručnosti.