Úvod Výrobcovia Acer Acer Holo360 je nová 360-stupňová kamera do vrecka, ktorú poháňa Android a...

Acer Holo360 je nová 360-stupňová kamera do vrecka, ktorú poháňa Android a čipset Snapdragon

0
acer holo360

Spoločnosť Acer zatiaľ neurobila vo svete Android zariadení veľa rozruchu. Výnimkou ale môže byť nový produkt, 360-stupňová sférická kamera, ktorú spoločnosť Acer predstavila v posledných hodinách na podujatí IFA 2017. 

Acer Holo360 už na prvý pohľad prezradí, že nejde o bežnú kameru. Klasický kváder je logicky vybavený dvoma optikami, z ktorých každá zaznamená obraz v 180-stupňovom režime.

Parametre snímačov zatiaľ známe nie sú. Vieme len, že sú certifikované renomovanou spoločnosťou ImmerVision, dokážu zaznamenať sférické snímky v 6,9K rozlíšení a video v 4K rozlíšení.

Na zadnej strane kamery nájdeme 3″ dotykový displej s bližšie nešpecifikovaným rozlíšením, pomocou ktorého budete kameru ovládať. Nie je potrebné žiadne spojenie so smartfónom alebo počítačom.

Kamera pracuje samostatne. Na displeji si môžete prezerať snímky, kontrolovať scénu pri zázname alebo meniť nastavenia. Výkon zastreší čipset Snapdragon 625, ktorý sa skvele osvedčil v smartfónoch strednej triedy.

acer holo360

Čo je dôležité, Acer Holo360 dokáže vysielať živý video prenos prostredníctvom LTE technológie, čo môže byť zaujímavé pre aktívnych užívateľov sociálnych sietí.

Acer Holo360 príde na trh v priebehu 4. štvrťroka s cenou nepresahujúcou sumu 350 eur. Cenu ťažko hodnotiť, keďže ešte nepoznáme všetky zákutia kamery.

Zaujímali by nás režimy snímania a ďalšie softvérové funkcie, napríklad záznam jedným snímačom v 180-stupňovom režime, časozber, video v slučke, HDR režim a podobne. Tajomstvom je stále kapacita batérie, rozmery, hmotnosť a aj stupeň odolnosti.

Acer Vision360

Acer Holo360 nie je jedinou novinkou. Model Vison360 cieli na vodičov. Kamera do auta je určená pre pripevnenie na čelné sklo. Rodinné výlety a iné zaujímavé jazdy tak bude možné zaznamenať z každého uhla v stále vysokom 4K rozlíšení.

acer vision 360

Viac sa nám ale pozdávajú praktickejšie funkcie. Kamera sa automaticky spustí pri pohybe vozidla alebo pri kolízii s nejakým predmetom. Ak do vášho auta na parkovisku niekto ťukne, kamera začne okamžite nahrávať.

Súčasťou záznamu budú presné GPS súradnice aby bolo jasné, kde ku kolízii došlo. Kamera záznam uloží do internej pamäte a zároveň do špecializovaného cloudu, kde bude v absolútnom bezpečí.

acer vision 360

Acer Vision360 dokáže zaslať na smartfón upozornenie o prípadnej kolízii bez vašej prítomnosti. Zaujímavo pôsobí sledovanie pohľadu kamery a jej polohy v reálnom čase. Acer odporúča umiestniť kameru na čelné okno v rovine očí, keďže zobrazuje aj aktuálnu rýchlosť vozidla.

Detaily o dostupnosti a cene palubnej kamery Acer Vision360 zatiaľ nemáme. Ak vlastníte súpravu pre sprostredkovanie virtuálnej reality, k obom kamerám budete mať možno bližšie. 360-stupňové videá si najlepšie užijete práve s VR headsetom.