Každoročná technologická konferencia IFA, konajúca sa v nemeckom Berlíne, oficiálne začína už zajtra, 1.9.2017. Je vždy plná rôznych zariadení a gadgetov pre ľudí, ale v súčasnosti už aj pre domácich miláčikov. Alebo skôr pre majiteľov domácich miláčikov.

Tento rok spoločnosť Pawbo, ktorá patrí pod známejšiu značku Acer, predstavila tri nové gadgety pre chlpatých maznáčikov: iPuppyGo, WagTag a Munch. O čo presne ide?

IPuppyGo je akýmsi fitness trackerom, ktorý monitoruje aktivitu, spánok, náladu či zdravotný stav. Všetky tieto údaje o svojom miláčikovi môžete kontrolovať prostredníctvom aplikácie na vašom smartfóne, ktorá sa s fitness trackerom spáruje cez Bluetooth. Zatiaľ nevieme, aký operačný systém Pawbo podporuje. Vieme zatiaľ len to, že tracker, ktorý sa pripína na obojok psa, príde v piatich farbách a dá sa tiež synchronizovať s hrou (taktiež v smartfóne), ktorá by mala majiteľov psov povzbudzovať k prechádzkam. I keď to znie zaujímavo, bolo by smutné, aby majiteľ zvieraťa potreboval výzvy k prechádzkam, ktoré by mali byť samozrejmé.

WagTag je takisto doplnkom pre psa, ktorého úlohou je však sledovanie polohy s kombináciou GPS, AGPS, WiFi a 3G. WagTag by mal mať údajne aj integrovaný mikrofón aby mohol monitorovať štekot psa a následnej upozorniť majiteľa na to, že niečo nie je v poriadku.

Tretím doplnkom je Pawbo Munch. Ide o zásobník na maškrty, ktorý možno ovládať buď prostredníctvom ovládača alebo cez smartfón. Na rozdiel od iných zásobníkov môže Munch vášho miláčika natáčať, zabaviť hrou alebo mu pustiť hudbu, čo by malo údajne psíka zabaviť, kým vy nebudete doma. Pre niektorých je to už možno trochu prehnané, no svojich psích majiteľov si zariadenie určite nájde. Určite aj vďaka svojmu roztomilému dizajnu.