Úvod Zaujímavosti 9-ročný chlapec požiadal o prácu v NASA. Ich odpoveď vás zaručene pobaví!

9-ročný chlapec požiadal o prácu v NASA. Ich odpoveď vás zaručene pobaví!

11

Keď NASA spustila pátranie po novom kolegovi, ktorý by mal zaujať pozíciu „dôstojník planetárnej ochrany,“ pravdepodobne nečakala, že sa im na inzerát ozve aj 9-ročný Jack Davis. Ten o sebe napísal, že má všetky potrebné kvalifikácie na to, aby bol „strážca galaxie“.

„Videl som takmer všetky filmy s vesmírom a mimozemšťanmi, ktoré sa dajú,“ vysvetľuje malý Jack vo svojom liste. „Som naozaj veľmi dobrý v počítačových hrách. Som mladý, takže sa môžem naučiť myslieť ako mimozemšťan.“

List, ktorý Jack zaslal NASA sa dostal na internet a okamžite si ho zamilovali milióny ľudí. Na základe veľkého záujmu si ho nakoniec všimol aj riaditeľ planetárnej vedy v NASA, Dr. James L. Green, ktorý mu zaslal veľmi milú odpoveď.

Milý Jack,

Dopočul som sa, že si „strážca galaxie“ a že máš záujem stať sa dôstojníkom planetárnej ochrany v NASA. To je skvelé!

Naša pozícia dôstojníka planetárnej ochrany je skutočne zaujímavá a veľmi dôležitá. Je to o ochrane Zeme pred malými mikróbmi, ktoré so sebou prinášame z Mesiaca alebo asteroidov z Marsu. Je to taktiež o chránení iných planét a mesiacov pred vírusmi a baktériami. Chceme totiž preskúmať solárny systém čo najzodpovednejšie.“

Vždy hľadáme šikovných vedcov a inžinierov, ktorí by nám v tom pomohli. Dúfame preto, že budeš študovať čo najlepšie ako vieš. Dúfame, že ťa u nás v NASA uvidíme čo najskôr.