Úvod Novinky Aplikácie Zábery v pohybe: Aplikácia od Google konečne aj pre Android

Zábery v pohybe: Aplikácia od Google konečne aj pre Android

0
Huawei p10 lite .png

Spoločnosť Google predstavila v približne polovici roka 2016 aplikáciu Motion Stills, resp. Zábery v pohybe, ktorá však putovala iba do iOS zariadení. Aplikácia mala a stále má experimentálny charakter. 

Vývojári z Google Research v rámci aplikácie testujú a objavujú nové možnosti, z ktorých má vzísť čo najdokonalejšia stabilizácia obrazu. Aplikácia v podstate vytvára akési panoramatické zábery v pohybe, ktoré Google nazval ako cinemagrafy.

Pomocou aplikácie zaznamenáte veľmi krátke, iba trojsekundové video klipy. Tie môžete zdieľať s priateľmi ako samostatné video alebo ako .gif animáciu, ktorá sa prehráva v slučke.

Zábery v pohybe tiež umožňujú skrátenie videa s maximálnou dĺžkou jednej minúty do podstatne kratšieho a stručnejšieho klipu. Všetky klipy zároveň môžete zlúčiť do krátkeho filmu.

zábery v pohybe

Takéto príspevky sú doslova ako stvorené pre sociálne siete, kde sa im dostane náležitej pozornosti. Zábery v pohybe môžu zaujať. Istú podobnosť vidíme hlavne s aplikáciou Boomerang od Instagramu, ktorá je hojne používaná a obľúbená.

Pre používaním aplikácie odporúčame v nastaveniach zmeniť kvalitu .gif animácií na vysokú. Natívne je totižto kvalita nastavená na strednú hodnotu s rozlíšením 480 x 360 pixelov, čo je aj pre sociálne siete už trochu málo.

Ak radi skúšate nové aplikácie, do obchodu Google Play vás presmeruje >tento odkaz<