Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi smartfóny oficiálne na Slovensku: Informáciu potvrdil samotný výrobca!

Xiaomi smartfóny oficiálne na Slovensku: Informáciu potvrdil samotný výrobca!

11

Na slovenskom trhu budú už čoskoro dostupné smartfóny obľúbeného výrobcu, Xiaomi, oficiálnou cestou. Oficiálna distribúcia bude spustená nie len na Slovensku, ale aj v susednom Česku, Maďarsku, Rusku, v Pobaltí, Ukrajine a Grécku.

Informáciu priniesol server DSL.sk a nemecké noviny Handelsblatt, pre ktoré to potvrdil Liu Yi, riaditeľ Xiaomi.

Xiaomi smartfóny sú na Slovensku dlhodobo využívané a vyhľadávané. Mnohí si ich kupujú priamo z čínskych eshopov, z ich európskych skladov alebo zo slovenských/českých eshopov, ktoré ich dovážajú. Oficiálna distribúcia by mohla priniesť väčší výber a potenciálne aj nižšie ceny. V tomto štádiu však ide len o špekuláciu, ako sa budú pohybovať ceny ukáže samotný čas.

Xiaomi okrem smartfónov vyrába aj zaujímavé príslušenstvo a iné zariadenia. Napríklad inteligentnú kolobežku.

Xiaomi začína európsku expanziu po tom, ako len minulý týždeň podpísali patentovú dohodu so spoločnosťou Nokia. Doteraz sa totiž výrobca obával, že ak namiesto ázijských trhov svoje zariadenia oficiálnou cestou ponúkne aj v Európe či v Spojených štátoch, budú ho čakať patentové žaloby.

Výrobca minulý rok vstúpil aj na trh s notebookmi.

Či na Slovensko okrem smartfónov dorazia aj tablety a príslušenstvo zatiaľ nie je známe. Hovorí sa aj o otvorení 2 000 predajní po celom svete. Či budú niektoré aj na Slovensku taktiež nie je známe.