Úvod Výrobcovia Xiaomi Ušetri si prácu! Tento Xiaomi robot povysáva za teba. Využíva k tomu...

Ušetri si prácu! Tento Xiaomi robot povysáva za teba. Využíva k tomu hromadu senzorov

8

Povedzme si to na rovinu. Vysávanie je nuda, ktorú už v dnešnej dobe nemusíme trpieť. Samozrejme, v domácich prácach je čosi šľachetné. Predsa len, postarať sa o miesto, kde bývame by mala byť samozrejmosťou. Čo ale ak to chcete spraviť s dôvtipom? Aké máte možnosti?

Jedným z najlepších riešení, ako toho dosiahnuť je zakúpenie si inteligentného pomocníka, ktorý to bez frflania spraví za teba a ešte ťa aj pozdraví. Inými slovami, je čas na inteligentného robota od Xiaomi, úžasnú vecičku, ktorú testujeme už pár mesiacov.

Základné vlastnosti:

  • Batéria: 5 200 mAh / 2,5 hodiny vysávania / 250 m2 plocha
  • Sacia sila: 1 800 pa
  • Automatické nabíjanie: Áno
  • Váha: 3,8 kg
  • Aplikácia: Áno
  • Dock v cene: Áno

Xiaomi robot sa podobá na jeho najväčšiu konkurenciu, Roombu od spoločnosti iRobot. Namiesto riešenia od iRobot je však robot od Xiaomi podstatne lacnejší. Pri výkone, resp. tom, ako dobre dokáže vysávať sú si však podľa rôznych testov veľmi podobné.

No dobre, tak sa poďme pozrieť. Xiaomi Mi robot vacuum disponuje niekoľkými senzormi. Tým hlavným je LDS alebo Laser Distance Sensor, ktorý pomocou laseru meria vzdialenosť od objektov. V jeho funkcii mu pomáha ultrazvukový radar umiestnený na prednej strane zariadenia. Okrem toho však vysávač disponuje nárazníkmi citlivými na tlak, po ktorých stlačení robot vie, že narazil do niečoho do čoho nemal a poberie sa iným smerom.

V Xiaomi mysleli naozaj na všetko a preto sa vysávacieho robota nebudete musieť báť nechať samotného ani v okolí schodiska. Opäť vďaka senzorom, tentokrát tým určeným pre sledovanie možného pádu, zabráni tomu, aby skončil niekde na nižšom poschodí. Na kolieskach sa samozrejme nachádza aj merač rýchlosti, ktorý reguluje to, ako rýchlo sa zariadenie pohybuje.

Zaujímavé je, že robot sa pri vysávaní väčších miestností dokáže počas svojej práce automaticky vrátiť na nabíjaciu stanicu, počkať kým sa jeho batéria dobije do 80 %pokračovať v tom, čo začal. Naozaj výborné riešenie. Okrem toho, jeho senzory dokážu „vidieť“ magnetické pásky, ktorým sa vyhýbajú ako čert svätenej vode. Stačí si ju zakúpiť a tým odizolujete miestnosti, ktoré chcete ušetriť pred vysávaním.

Ako sme tiež uviedli v našej recenzii, Mi Robot Vacuum je perfektnou voľbou, ktorá jednoducho funguje. Stačí vám pritom len ťuknúť prstom v aplikácii a on za vás spraví doslova špinavú prácu.